Splácajte vtedy, keď vám to vyhovuje

Stať sa úspešným podnikateľom. Náročná cesta, ktorá si vyžaduje odvahu, odhodlanie a prezieravosť v rozhodovaní. Už na jej začiatku je potrebné dôkladné plánovanie a najmä stanovenie si vhodného spôso

Úspech nezávisí len od reálnosti a inovatívnosti podnikateľského zámeru, ale často krát aj od správne navrhnutého finančného plánu. Podnikatelia a malé firmy majú teraz vďaka Malému investičnému úveru od ČSOB na začiatku úverového vzťahu možnosť nastavenia si splátkového kalendára podľa očakávaného vývoja svojho „biznisu“. To znamená, že požičané peniaze môžu splácať až vtedy, keď im investované finančné prostriedky prinesú prvé „ovocie“ vo forme príjmov. Odložiť si splátky istiny je pritom možné až na obdobie 12 mesiacov.

Neoddeliteľnou súčasťou každej podnikateľskej činností sú aj riziká. Patria medzi ne aj zmeny v dopyte, mnohokrát ovplyvnené sezónnosťou, s čím súvisia aj možné výpadky príjmov. Aj v tejto situácii je flexibilným riešením Malý investičný úver, ktorý umožňuje prerušiť si splátky každý rok počas celej doby splácania úveru, a to na ľubovoľné obdobie v rozmedzí od 1 do 3 mesiacov. Odklad, ako i prerušenie splátok úveru, je možné využiť počas doby splácania, časový odstup medzi nimi však musí byť minimálne štvrťročný.

S úverom aj BEZPLATNÝ podnikateľský účet

Podnikatelia, ktorí sa rozhodnú financovať svoje podnikateľské aktivity pomocou Malého investičného úveru od ČSOB, automaticky získajú 100 % zľavu z mesačného poplatku za účet Podnikateľské konto PLUS až na 6 mesiacov. Každý, kto si najneskôr do 30.6.2012 podá žiadosť o tento úver, získa navyše aj 50 % zľavu z poplatku za jeho poskytnutie. Tá sa pritom vzťahuje aj na poskytnutie inej úverovej formy – povoleného prečerpania účtu.

Odklad splátok aj pri leasingu

Podnikateľ môže voliť možnosť odkladu splátok aj pri čerpaní leasingu, a to hneď v 2 formách: odloženie splátok na začiatku trvania vzťahu, ktoré začne podnikateľ splácať až po dvoch mesiacoch bez predlžovania doby trvania zmluvného vzťahu a „leasingových prázdnin“. Tie ponúkajú odklad dvoch splátok každý rok počas doby splácania leasingu.

Viac informácií o Malom investičnom úvere získate v ktorejkoľvek pobočke ČSOB alebo na www.csob.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu