Nedeľa, 20. jún, 2021 | Meniny má ValériaKrížovkyKrížovky

Stanovisko spoločnosti Ferratum Slovakia, s.r.o.

V súvislosti s reportážou odvysielanou 17.4.2012 v hlavnom večernom televíznom spravodajstve televízie Markíza, Spoločnosť Ferratum Slovakia, s.r.o. vydáva nasledovné stanovisko: Bratislava ...

Bratislava 20. apríla (TASR-OTS) - V reportáži bola porovnávaná výška ročnej percentuálnej miery nákladov (RPMN) pôžičiek s niekoľkoročnou dobou splatnosti poskytovaných bankovými inštitúciami s RPMN pôžičiek s dobou splatnosti 15 dní poskytovaných spoločnosťou Ferratum. V závere reportáže z úst redaktora odznelo, že "právnik radí, že ak máte v rodine niekoho, kto uzavrel takúto pôžičku, môže ju dať preveriť Slovenskej obchodnej inšpekcii".

Výška ročnej percentuálnej miery nákladov je v reportáži stotožňovaná s úrokmi a úrokovou sadzbou, čo sa nezakladá na pravde, nakoľko sa jedná o dva odlišné a nestotožniteľné údaje. Spoločnosť Ferratum postupuje pri výpočte ročnej percentuálnej miery nákladov v súlade s nariadením vlády č. 87/1995 Z.z. v platnom znení s odkazom na zákon č. 129/2010 Z.z. o spotrebiteľských úveroch a iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov.

V spoločnosti Ferratum bola niekoľkokrát vykonaná kontrola Slovenskou obchodnou inšpekciou zameraná práve na dodržiavanie povinností ustanovených v zákone č. 129/2010 Z.z. o spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov , v zákone č. 266/2005 o ochrane spotrebiteľa pri finančných službách na diaľku a zákone č. 22/2004 o elektronickom obchode. Skutočnosť, že výška RPMN spoločnosti Ferratum bola kalkulovaná správne a v súlade so zákonom potvrdila aj Slovenská obchodná inšpekcia, čo môžeme preukázať aj inšpekčným záznamom SOI zo dňa 31.3.2011, ktorý okrem iného uvádza: "V zmysle záväzných pokynov spoločnosť Ferratum Slovakia s.r.o. zaslala postup výpočtu RPMN uvádzanej vo všetkých informáciách dostupných pre spotrebiteľa. Podľa vzorového príkladu RPMN je vypočítaná v hodnote 22 710,96 %. Uvedená hodnota je vypočítaná správne."

V reportáži tiež odznelo, že "informácia o poplatkoch je zašitá v zmluvných podmienkach a tak ľahko sa ju nedozviete ani na informačnej linke spoločnosti".

Spoločnosť Ferratum má zverejnenú výšku odplaty priamo na hlavnej web stránke spoločnosti a to konkrétne ku každej výške zapožičanej sumy, pre okamžitú a presnú informáciu spotrebiteľa.

Odvysielanú reportáž tak ako odznela, pokladáme za tendenčnú a namierenú voči spoločnosti Ferratum s úmyslom poškodiť jej dobré meno, voči čomu sa týmto spôsobom ohradzujeme .

lt pa

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Anna Boleynová bola asi najznámejšia zo šiestich žien anglického kráľa Henricha VIII.

18. jún

Odpovedá lekárka Nemocnice AGEL Košice-Šaca.

18. jún

Nemusíme dlho bádať, aby sme prišli na to, že strava postavená na čerstvých plodoch je tá najzdravšia.