Stanovisko spoločnosti Ferratum Slovakia, s.r.o.

V súvislosti s reportážou odvysielanou 17.4.2012 v hlavnom večernom televíznom spravodajstve televízie Markíza, Spoločnosť Ferratum Slovakia, s.r.o. vydáva nasledovné stanovisko: Bratislava ...

Bratislava 20. apríla (TASR-OTS) - V reportáži bola porovnávaná výška ročnej percentuálnej miery nákladov (RPMN) pôžičiek s niekoľkoročnou dobou splatnosti poskytovaných bankovými inštitúciami s RPMN pôžičiek s dobou splatnosti 15 dní poskytovaných spoločnosťou Ferratum. V závere reportáže z úst redaktora odznelo, že "právnik radí, že ak máte v rodine niekoho, kto uzavrel takúto pôžičku, môže ju dať preveriť Slovenskej obchodnej inšpekcii".

Výška ročnej percentuálnej miery nákladov je v reportáži stotožňovaná s úrokmi a úrokovou sadzbou, čo sa nezakladá na pravde, nakoľko sa jedná o dva odlišné a nestotožniteľné údaje. Spoločnosť Ferratum postupuje pri výpočte ročnej percentuálnej miery nákladov v súlade s nariadením vlády č. 87/1995 Z.z. v platnom znení s odkazom na zákon č. 129/2010 Z.z. o spotrebiteľských úveroch a iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov.

V spoločnosti Ferratum bola niekoľkokrát vykonaná kontrola Slovenskou obchodnou inšpekciou zameraná práve na dodržiavanie povinností ustanovených v zákone č. 129/2010 Z.z. o spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov , v zákone č. 266/2005 o ochrane spotrebiteľa pri finančných službách na diaľku a zákone č. 22/2004 o elektronickom obchode. Skutočnosť, že výška RPMN spoločnosti Ferratum bola kalkulovaná správne a v súlade so zákonom potvrdila aj Slovenská obchodná inšpekcia, čo môžeme preukázať aj inšpekčným záznamom SOI zo dňa 31.3.2011, ktorý okrem iného uvádza: "V zmysle záväzných pokynov spoločnosť Ferratum Slovakia s.r.o. zaslala postup výpočtu RPMN uvádzanej vo všetkých informáciách dostupných pre spotrebiteľa. Podľa vzorového príkladu RPMN je vypočítaná v hodnote 22 710,96 %. Uvedená hodnota je vypočítaná správne."

V reportáži tiež odznelo, že "informácia o poplatkoch je zašitá v zmluvných podmienkach a tak ľahko sa ju nedozviete ani na informačnej linke spoločnosti".

Spoločnosť Ferratum má zverejnenú výšku odplaty priamo na hlavnej web stránke spoločnosti a to konkrétne ku každej výške zapožičanej sumy, pre okamžitú a presnú informáciu spotrebiteľa.

Odvysielanú reportáž tak ako odznela, pokladáme za tendenčnú a namierenú voči spoločnosti Ferratum s úmyslom poškodiť jej dobré meno, voči čomu sa týmto spôsobom ohradzujeme .

lt pa

Prihláste sa a vložte PR článok

3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?

Zdravotná poisťovňa Dôvera reaguje na článok VšZP.

Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba

V Bratislave je dopyt po bývaní enormný. Stavebný ruch je citeľný vo všetkých bratislavských štvrtiach.

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.