Dovolenkárom sa oplatí platiť kartou

Dovolenková sezóna sa už pomaly rozbieha a peňažná hotovosť či platobná karta je súčasťou každého cestovateľa. Klienti ČSOB využívajú kartu najčastejšie v okolitých krajinách, ale aj v dovolenkových destináciách ako napr. v Taliansku. Karta je často využívaná aj vo Veľkej Británii a Nemecku, kam Slováci chodia za prácou.

Len v minulom roku si klienti ČSOB v zahraničí vybrali z bankomatov hotovosť vo výške 42 mil. EUR. Kartou zaplatili 75,4 mil. EUR.

Ktorú kartu akceptujú v zahraničí

ČSOB vydáva medzinárodné platobné karty VISA, MasterCard a Maestro, ktoré sú akceptované celosvetovo. „Či karta platí v konkrétnom obchode alebo bankomate, si klient môže skontrolovať na základe loga, ktoré by malo byť totožné s logom na jeho karte,“ povedala Andrea Lazar, riaditeľka odboru Komfort platieb ČSOB. Zároveň odporúča zobrať si do zahraničia jednu kartu VISA a jednu kartu MasterCard alebo Maestro.

Pomôcka na internete

Bankomat v danej lokalite pre karty VISA si klient môže vyhľadať na:

Pre karty MasterCard a Maestro na:

Čo sa oplatí viac? Karta alebo hotovosť?

„Dovolenkári by si mali zobrať so sebou určitú hotovosť a ostatné náklady platiť kartou. Poplatky za platenie kartou v porovnaní s výberom z bankomatu sú pre klienta lacnejšie, navyše môžu byť dokonca zahrnuté v cene balíka služieb a klient tak za použitie karty v obchode neplatí žiadne poplatky navyše,“ dopĺňa A. Lazar.

Ako platia v zahraničí muži a ženy

Ženy vyberajú hotovosť z bankomatu v zahraničí podstatne zriedkavejšie ako muži. Klientky ČSOB urobia v priemere až o polovicu menej výberov. „Ak už ženy v zahraničí použijú bankomat, vyberú o 9 % vyššiu sumu ako vo svojej vlasti“, zhodnotila Andrea Lazar.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.