Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Škandál na Špeciálnej prokuratúre

Bratislava 16. mája (TASR-OTS) - Známy podnikateľ Mgr. Vladimír Strýček z Bankrotu usvedčil pred súdom prokurátorku JUDr. Máriu Trstenskú z Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR z klamstva a zneužívania hlavičkového papiera jej služobného úradu. Rozsudok je právoplatný a prokurátorka sa musí ospravedlniť Strýčkovi z Bankrotu za to, že o ňom napísala v liste starostovi M. Č. Bratislava-Staré Mesto, že získal stavbu trestným činom, čo bolo úmyselné klamstvo a porušenie Ústavy SR, práva na prezumpciu neviny, došlo k porušeniu ľudských práv.

Strýček uvádza:

Je škandalózne, že na ÚŠP GP SR pracujú prokurátori porušujúci najvyšší zákon – Ústavu SR. List bol napísaný s úmyslom zvýhodniť v stavebnom konaní súkromnú spoločnosť, ktorá okradla aj štát na DPH o viac ako 900.000 eur. Tento zločin sa nevyšetroval a zmarila to podľa mňa práve Trstenská. Ak by sa preukázala vedomá spolupráca prokurátorov ÚŠP GP SR s organizovaným zločinom, bola by to pohroma pre občanov. Zhromažďované dôkazy však tomu nasvedčujú. Zarážajúce je, že špeciálny prokurátor JUDr. D. Kováčik a ďalší sa prokurátorky zastávali a schvaľovali ako zákonné jednoznačné porušovanie Ústavy SR. JUDr. D. Trnka, vtedy ako generálny prokurátor, správne konštatoval exces v konaní prokurátorky, ale do konaní na ÚŠP GP SR nemohol zasahovať, zákon mu to neumožňoval.

Podozrenia zo spolupráce prokurátorov ÚŠP GP SR s organizovaným zločinom je aj vážnym bezpečnostným rizikom.

Obrátim sa na NBÚ a príslušné výbory NR SR, aby konali. Občania draho platia špeciálnych prokurátorov, ktorí porušujú Ústavu SR, a zdravotné sestričky nemajú na výplaty. Vláda by už konečne mala spraviť poriadok na prokuratúre. Ako môžu od nás občanov prokurátori chcieť dodržiavať zákony, keď ich sami porušujú. Je to škandalózne a zvrátené, dodal Strýček z Bankrotu, ktorý v minulosti žaloval aj policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka, lebo sa cítil byť ohováraný. Dnes je údajne už Spišiak obvinený z ohovárania.

Mgr. Vladimír Strýček

e-mail: bankrot@bankrot.eu.sk

mš ed

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro

Náklady bude už čoskoro možné rozúčtovať aj pomocou aplikácií ako Messenger či WhatsApp.

Zelená Bratislava

Vyvetrajte si hlavu v jednom z najzelenších hlavných miest na svete.

Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?

Tím FortiGuard Labs zaznamenal značný nárast bezpečnostných hrozieb počas pandémie.