Škandál na Špeciálnej prokuratúre

Bratislava 16. mája (TASR-OTS) - Známy podnikateľ Mgr. Vladimír Strýček z Bankrotu usvedčil pred súdom prokurátorku JUDr. Máriu Trstenskú z Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR z klamstva a zneužívania hlavičkového papiera jej služobného úradu. Rozsudok je právoplatný a prokurátorka sa musí ospravedlniť Strýčkovi z Bankrotu za to, že o ňom napísala v liste starostovi M. Č. Bratislava-Staré Mesto, že získal stavbu trestným činom, čo bolo úmyselné klamstvo a porušenie Ústavy SR, práva na prezumpciu neviny, došlo k porušeniu ľudských práv.

Strýček uvádza:

Je škandalózne, že na ÚŠP GP SR pracujú prokurátori porušujúci najvyšší zákon – Ústavu SR. List bol napísaný s úmyslom zvýhodniť v stavebnom konaní súkromnú spoločnosť, ktorá okradla aj štát na DPH o viac ako 900.000 eur. Tento zločin sa nevyšetroval a zmarila to podľa mňa práve Trstenská. Ak by sa preukázala vedomá spolupráca prokurátorov ÚŠP GP SR s organizovaným zločinom, bola by to pohroma pre občanov. Zhromažďované dôkazy však tomu nasvedčujú. Zarážajúce je, že špeciálny prokurátor JUDr. D. Kováčik a ďalší sa prokurátorky zastávali a schvaľovali ako zákonné jednoznačné porušovanie Ústavy SR. JUDr. D. Trnka, vtedy ako generálny prokurátor, správne konštatoval exces v konaní prokurátorky, ale do konaní na ÚŠP GP SR nemohol zasahovať, zákon mu to neumožňoval.

Podozrenia zo spolupráce prokurátorov ÚŠP GP SR s organizovaným zločinom je aj vážnym bezpečnostným rizikom.

Obrátim sa na NBÚ a príslušné výbory NR SR, aby konali. Občania draho platia špeciálnych prokurátorov, ktorí porušujú Ústavu SR, a zdravotné sestričky nemajú na výplaty. Vláda by už konečne mala spraviť poriadok na prokuratúre. Ako môžu od nás občanov prokurátori chcieť dodržiavať zákony, keď ich sami porušujú. Je to škandalózne a zvrátené, dodal Strýček z Bankrotu, ktorý v minulosti žaloval aj policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka, lebo sa cítil byť ohováraný. Dnes je údajne už Spišiak obvinený z ohovárania.

Mgr. Vladimír Strýček

e-mail: bankrot@bankrot.eu.sk

mš ed

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.