Predstavia výsledky štúdie s liekom afatinib v liečbe rakoviny pľúc

Na Kongrese Americkej spoločnosti klinickej onkológie 2012 budú prezentované pivotné výsledky klinickej štúdie fázy III s liekom afatinib v liečbe rakoviny pľúc Ingelheim, Nemecko, 20.4. ...

Ingelheim, Nemecko, 20.4.2012 – Intenzívne očakávané výsledky štúdie LUX-Lung 3 pivotnej klinickej štúdie fázy III v liečbe rakoviny pľúc budú prezentované na 48. výročnom stretnutí Americkej spoločnosti pre klinickú onkológiu (ASCO) v Chicagu 1.-5. júna 2012. Klinická štúdia prináša výsledky účinku  nového lieku afatinib (blokátor rodiny ErbB) u pacientov s prítomnými EGFR mutáciami v tkanive rakoviny pľúc skúmaného farmaceutickou spoločnosťou Boehringer Ingelheim.

Na kongrese ASCO budú predstavené údaje zo 16 publikácií ako neskorých, tak aj včasných fáz klinických štúdií, ktoré demonštrujú významnú účasť spoločnosti Boehringer Ingelheim v onkologickom výskume pri prinášaní inovatívnych liekov pacientom trpiacim rakovinou. Hlavne prezentácia klinickej štúdie LUX Lung 3 objasní výsledky liečby liekom afatinib v prvej línii liečby tých pacientov s rakovinou pľúc, u ktorých rakovinové bunky obsahujú genetické mutácie receptora epidermálneho rastového faktora (EGFR M+). Ide o populáciu pacientov, o ktorej je známe, že odlišne reaguje na tzv. cielenú liečbu (napr. inhibítory tyrozínkinázy). Poznámky pre editorov

Afatinib je ireverzibilný blokátor rodiny ErbB , ktorý inhibuje signálny prenos všetkých kinázových receptorov rodiny ErbB. Tieto zohrávajú kritickú úlohu v raste a šírení agresívnej rakoviny spojenej s vysokou úmrtnosťou pacientov (rakovina pľúc, prsníka, rakovina hlavy a krku). Genetická mutácia receptora epidermálneho rastového faktora (EGFR, taktiež uvádzaný ako ErbB1) sa nachádza u 10-15% kaukazskej a u 30-40% ázijskej populácie pacientov s nemalobunkovým nádorom pľúc.

Rakovina pľúc je najčastejšia a najsmrteľnejšia forma rakoviny na svete, ktorá je zodpovedná za 1,6 milióna nových prípadov rakoviny ročne. Práve kvôli tomuto druhu rakoviny so zlou prognózou umiera každoročne k 1,38 milióna ľudí. Rakovina pľúc je zodpovedná za 18 % všetkých úmrtí na rakovinu. V trinástich percentách všetkých nových prípadov rakoviny ide práve o rakovinu pľúc a fajčenie sa považuje za jej hlavnú príčinu.

Farmaceutická spoločnosť Boehringer Ingelheim stavia na vedeckých základoch v oblasti pľúcnej a kardiovaskulárnej medicíny, metabolických ochorení, neurológie, virológie a imunológie pri budovaní veľkého výskumného programu zameraného na vývoj inovatívnych liekov proti rakovine. Súčasný výskum sa zameriava na lieky v troch oblastiach liečby rakoviny: zastavenie tvorby ciev nádoru, prerušenie prenosu signálov a zastavenie bunkového cyklu nádorových buniek. Skupina Boehringer Ingelheim je jedna z 20 vedúcich farmaceutických spoločností na svete. S centrálnym vedením v nemeckom Ingelheime pôsobí vo svete pomocou 145 pobočiek a viac ako 42 000 zamestnancov. Spoločnosť bola založená v roku 1885 rodinou Boehringerovcov a odvtedy aj je ich rodinným vlastníctvom. Spoločnosť sa zameriava na výskum a vývoj, výrobu a predaj moderných liekov s vysokou liečebnou hodnotou určených pre humánnu a veterinárnu zdravotnú starostlivosť.

Pre viac informácií navštívte, prosím: www.boehringer-ingelheim.com a www.thewhiteroom.info

zsl

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.