Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Najdokonalejší pivný zážitok

Sto ľudí, sto chutí. Ak je reč o gastronomických zážitkoch, názory sa líšia. A v tom je nakoniec aj tá krása. Keď sa však spomenie zlatistý mok, všetci znalci svorne tvrdia, že ....

Sto ľudí, sto chutí. Ak je reč o gastronomických zážitkoch, názory sa líšia. A v tom je nakoniec aj tá krása. Keď sa však spomenie zlatistý mok, všetci znalci svorne tvrdia, že jeho najdokonalejšiu chuť v tej najautentickejšej podobe si vychutnajú v ležiackych pivniciach pivovaru, kde ho čapujú priamo z ležiackeho tanku. Zhodujú sa v tom, že ide o naozaj jedinečnú skúsenosť.

Je to niečo neopísateľné. Našim hosťom o tom rozprávame každý deň a dúfam, že sa tam raz aj oni dostanú. Naši najlepší zamestnanci majú dokonca sľúbenú odmenu v podobe návštevy Plzenského Prazdroja, a preto verím, že tam veľmi skoro pôjdu so mnou, aby to na vlastné oči zažili, pretože okrem samotného piva v jeho najdokonalejšej forme ide aj o tú celkovú atmosféru, ktorá je neopakovateľná,“ rozpráva druhý vicemajster sveta v súťaži Pilsner Urquell International Master Bartender 2011 a majiteľ úspešnej košickej reštaurácie Peter Škripko.

Lenže nie každý má možnosť uskutočniť takúto návštevu. Vďaka unikátnej technológii čapovania piva tzv. pivným tankom si môžu tento zážitok dopriať už aj fajnšmekri na Slovensku. Do ich obľúbených podnikov totiž pravidelne prichádza to najčerstvejšie nepasterizované pivo priamo z legendárneho plzenského pivovaru. V špeciálne upravených cisternách a kontajneroch sa do vybraných tankových prevádzok z Plzne nevezie len samotné pivo, ale aj spomínaná atmosféra ležiackych pivníc.

„Vďaka procesu prepravy, skladovania a servírovania si môžeme vychutnávať nepasterizované pivo Pilsner Urquell z tanku, akoby sme ho pili priamo v plzenskom pivovare. Prepracovaný technologický proces zabraňuje, aby pivo prichádzalo do styku s kyslíkom, takže nezvetráva, čo má pozitívny vplyv na jeho kvalitu a chuťovú trvanlivosť. Tankové pivo je zároveň optimálne sýtené, čo ešte zvýrazňuje jeho prirodzený charakter a plnosť chuti,“ hovorí starší obchodný sládok Plzenského Prazdroja Václav Berka a pripomína, že pivo je tak od začiatku do konca v ideálnych podmienkach.

Tankové prevádzky Pilsner Urquell predstavujú úspešný koncept pivných pubov, v ktorých si môžete vychutnať unikátny zážitok z nepasterizovaného piva Pilsner Urquell. Nájdete ich po celom Slovensku. Bratislava má s desiatimi prevádzkami najsilnejšie zastúpenie. Vaše obľúbené nepasterizované pivo vám načapujú z tanku v týchto prevádzkach: Prazdroj, Kolkovna Eurovea, Kolkovna River Park, Beer Palace, Reštaurácia Alfa, Reštaurácia Saratov, Plzeňský Prazdroj, Hockey Club, Reštaurácia u Bizóna, U Deda. V Nitre ho nájdete v Irish Times Pube, Trnava čapuje v Pivárni Pilsner Urquell a v Piešťanoch môžete spoznať jeho chuť v Indians Pube. Trio novootvorených prevádzok nájdete už aj v Košiciach – Camelot, Pub u Kohúta a Pilsner Urquell Pub. Nezaostáva ani Banská Bystrica, kde vám načapujú nepasterizovanú Plzeň v Pilsner Urquell Restaurant. Pivný zážitok prináša na Záhorie podnik AG Play v Senici a najčerstvejšie pivo neobišlo ani Pezinok v podobe podniku Pura Vida, či Plzenskú reštauráciu v Malackách.

Viac na www.pilsner-urquell.sk

LEN PRE OSOBY STARŠIE AKO 18 ROKOV

www.promileinfo.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie

Chladné jesenné dni a hrozba infekcie nás zaháňajú dovnútra, kde by malo byť teplo a bezpečne.

Bezbariérové vozidlo

Bezbariérové vozidlo je ideálnym riešením pre rodiny, taxislužby, rôzne združenia, ktoré potrebujú prevážať vozičkára.

Bezbariérové vozidlo – Citroën Berlingo

Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19

O tejto ponuke dnes ráno NFŠ, a.s. informovala listom ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Ilustračná vizualizácia.