Na Medzinárodný deň detí možno darovať aj Sloníka

Na školách sa neskúša, organizujú sa výlety a súťažné podujatia a drobné darčeky sa „sypú“ zo všetkých strán – aj takú podobu má Medzinárodný deň detí oslavovaný na celom svete. Myšlienka tohto sviatku sa zrodila už v roku 1925 v Ženeve s cieľom urobiť deťom radosť a poukázať na problémy, ktoré sa ich týkajú.

K tým nepochybne patrí aj ich budúcnosť – rozvíjanie talentu, získanie kvalitného vzdelania či následné uplatnenie sa v spoločnosti. Rodičom záleží na tom, aby ich deti boli finančne gramotné, poznali veci, s ktorými sa budú v živote bežne stretávať. Jedným z dôležitých krokov v tomto procese je čo najskôr začať učiť deti rozumnému zaobchádzaniu s peniazmi. „Už len vreckové pomáha deťom pochopiť hodnotu peňazí, naučí ich správne hospodáriť a rozvíjať ich osobnosť tým, že získajú sebavedomie a taktiež pocit slobody či samostatnosti,“ povedala Dana Škublová, riaditeľka odboru Sporenie a investície ČSOB.

O finančnú edukáciu detí sa vo veľkej miere snažia nielen rodičia, ale i banky prostredníctvom svojich produktov. Príkladom je Detský balík Sloník od ČSOB, ktorý zahŕňa detský bežný účet vrátane platobnej karty, sporiaci účet, ako aj stavebné sporenie bez poplatku za uzatvorenie zmluvy či investičné sporenie.
Na sporiaci účet môže dieťaťu vkladať peniaze ktokoľvek – rodičia, starí rodičia či príbuzní. „Túto možnosť volia v prípade, ak chcú pre svoje dieťa namiesto vecného daru, či už hračky alebo veľkého balíčka sladkostí, radšej sporiť istú čiastku peňazí, ktorá by im v budúcnosti mohla pomôcť napr. pri riešení otázky ďalšieho vzdelávania alebo aj bývania,“ doplnila Dana Škublová.

Súčasťou detského balíka Sloník a v dnešnej dobe stále jednou z najvýhodnejších foriem sporenia pre deti je stavebné sporenie. Jeho výhodou je nielen atraktívne úročenie 2 % p.a., ale aj možnosť získania štátnej prémie (maximálne vo výške 66,39 €) a tiež zvýhodnené podmienky pri poskytnutí stavebného úveru v budúcnosti. Stavebné sporenie Profit Kľúčik možno uzatvoriť deťom už od narodenia.

Prihláste sa a vložte PR článok

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Štartujú jesenné módne dni v Poluse

Čo delí módnu ikonu od otrokyne trendov? Predsa vyberaný vkus! Polus vám ponúka profesionálny osobný servis pri hľadaní štýlu.

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla.

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.