Belinka – nátery pre dlhý život dreva

Drevo je dodnes jeden z najvýznamnejších stavebných materiálov. Nájdeme ho v exteriéroch aj v interiéroch, v úlohe dekoratívneho prvku alebo nosnej konštrukcie. Tvorí základ sedlových striech, múrov drevených stavieb, slúži ako obklad či materiál zábradlí a schodísk. V našich záhradách stoja drevené altánky, záhradne domčeky, záhradný nábytok a prístrešky. Drevo dokáže účinne izolovať pred chladom, je ľahké a pevné. Je to však tiež prírodný materiál, zraniteľný poveternostnými vplyvmi a živými škodcami. Základom ochrany drevených konštrukcií je úprava povrchu vhodnými nátermi. Tie slúžia nielen na ochranu, ale drevu dodávajú aj charakteristický vzhľad.

Slovenskí stavebníci, majitelia domov, chát či rekreačných stavieb už roky dobre poznajú kvalitné a cenovo dostupné nátery na ochranu a dekoráciu dreva značky Belinka. Za touto poprednou Slovinskou značkou stojí kvalitná výroba a vlastný vývoj, podporený desiatkami rokov skúseností. Na náš trh sa lazúry a nátery Belinka dostávajú vďaka výhradnému zastúpeniu spoločnosťou HG Trade Slovakia s.r.o. so sídlom v Žiline.

img2-r908.jpg img1-r980.jpg

Použitie a podmienky, v ktorých drevená konštrukcia slúži, môžu byť rôzne. Preto neexistuje ani univerzálny náter na drevo. V sortimente výrobkov Belinka nájdeme dve hlavné skupiny náterov - také, ktoré obsahujú biocídne látky na ochranu pred škodcami a ostatné povrchové nátery. Práve impregnačné nátery zabraňujú prežitiu a úspešnému vývinu škodcov v dreve. Základným náterom s impregnačným účinkom je Belinka Base. Drevu poskytuje účinnú ochranu pred škodcami a na jeho povrch po zaschnutí môžeme naniesť dekoračný náter. Do tejto skupiny produktov patrí aj Belinka Impregnant a Belbor fix koncentrát. Tieto výrobky majú predovšetkým biocídne účinky a pre ich použitie v exteriéri je potrebné naniesť na ošetrený povrch aj vhodný lazúr.

img3-r435.jpgimg4-r907.jpg

Pre ochranu povrchu dreva aj v nepriaznivom vonkajšom prostredí a zvýraznenie jeho vzhľadu má Belinka vo svojom portfóliu kvalitné lazúry a laky. Po celom Slovensku nájdeme stovky stavieb,zábradlí, schodísk, okenných rámov a dverí, ktoré za svoj krásny a trvalý vzhľad vďačia práve lazúrom od Belinky. Belinka Lasur účinne chráni a skrášľuje drevo v interiéri aj exteriéri. Pre náročnejšie vonkajšie podmienky bol vytvorený Toplasur a Toplasur UV plus, ktorý navyše chráni pred ďalším nepriateľom dreva - UV žiarením. Súčasťou sortimentu sú aj špeciálne laky pre použitie v interiéri, ktoré okrem odolnosti voči mastnote a potu nevnášajú do interiéru charakteristický zápach.

img5-r116.jpgimg6-r262.jpg

Oleje na drevo pomáhajú zachovať životnosť a vzhľad drobných drevených predmetov v interiéri (kuchynské pracovné dosky a stoly) a exteriéri (podlahy, záhradný nábytok). Belinka ponúka viacero výrobkov aj v tejto kategórii.

img7-r709.jpgimg8-r685.jpg

Ak chceme, aby drevo v exteriéri ale aj interiéri vydržalo dlho a bolo naozaj trvalou investíciou, mali by sme jeho ochrane venovať náležitú pozornosť. Výrobkov na jeho ochranu je v sortimente Belinky množstvo. Preto je dôležitý správny výber. Záujemcovia, ktorí sa chcú v tejto problematike zorientovať nájdu cenné rady na webových stránkach Belinky. Tí, ktorí sa už rozhodli pre a lazúry od Belinky, nájdu zoznam predajcov na stránkach spoločnosti HG Trade Slovakia.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.