Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Prvé číslo bezplatného slovenského elektronického časopisu Jupiter

Bratislava 7. júna (TASR-OTS) - Bezplatný slovenský elektronický časopis Jupiter (www. casopis-jupiter. sk), zameraný na science fiction a fantasy, prináša svoje prvé číslo.

Bratislava 7. júna (TASR-OTS) - Bezplatný slovenský elektronický časopis Jupiter (www.casopis-jupiter.sk), zameraný na science fiction a fantasy, prináša svoje prvé číslo. Obsahuje diela dvoch najpopulárnejších autorov strednej Európy. Andrzej Sapkowski v ňom prvýkrát v slovenčine prináša poviedku o populárnom zaklínačovi Geraltovi, celosvetovo známom aj vďaka populárnej počítačovej hre. Juraj Červenák predstavuje černokňažníka Rogana pri jeho stretnutí so solúnskymi bratmi. Časopis obsahuje ďalšie štyri slovenské poviedky - víťazný text Poviedky Istroconu 2011 od Veroniky Inglotovej, do novej súťaže nepublikovaných autorov Meteor zaradené poviedky Márie Gážikovej a Richarda Zamca a poviedku Martina Tomčíka, rozobratú redaktormi vo workshope. Na 96-tich stranách si čitatelia ďalej môžu prečítať množstvo publicistiky z oblasti sci-fi a fantasy kníh, filmov, seriálov, hudby a vedy. V rámci nej aj tri rozhovory, hlavný so slovenskou výtvarníckou legendou Jurajom Maxonom. Časopis sa sťahuje bezplatne vo formátoch PDF, EPUB a MOBI na adrese www.casopis-jupiter.sk.

lt eko

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line