SEWA a ERP spájajú sily s cieľom poskytovať kvalitnejšie služby...

SEWA a ERP spájajú sily s cieľom poskytovať kvalitnejšie služby slovenským a európskym výrobcom elektrozariadení Bratislava 12. júna (TASR-OTS) - SEWA, a.s., a European Recycling Platform ...

Bratislava 12. júna (TASR-OTS) - SEWA, a.s., a European Recycling Platform (ERP) oznamujú, že počnúc dnešným dňom spájajú sily pre služby kolektívneho plnenia na slovenskom trhu. ERP sa stáva akcionárom SEWA, a.s., a bude podporovať aktivity SEWA, a.s., na domácom trhu. SEWA, a.s., sa stáva členom európskej rodiny ERP a bude pomáhať ERP rozvíjať aktivity na európskom trhu. SEWA, a.s., bude vystupovať pod spoločným názvom "SEWA, member of European Recycling Platform". Výsledkom synergického spojenia SEWA a ERP budú kvalitnejšie služby a ceny pre slovenských a európskych výrobcov.

O SEWA, a.s.: SEWA, a.s., bola založená v apríli 2005 najvýznamnejšími výrobcami a dovozcami elektrických a elektronických zariadení združených v profesných asociáciách Asociácií dovozcov audiovizuálnej techniky (ADAT) a IT Asociácií Slovenska (ITAS). Cieľom SEWA, a.s., je zabezpečiť kolektívne plnenie povinností zberu a recyklácie elektrického a elektronického odpadu, použitých batérií a odpadu z obalov pre svojich členov. SEWA, a.s., je počtom klientov a komplexnosťou služieb najrozsiahlejšia kolektívna organizácia na Slovensku. Viac informácií o SEWA na www.sewa.sk.

O ERP: European Recycling Platform (ERP) bola založená v decembri 2002 spoločnosťami Braun, Electrolux, HP a SONY ako reakcia na Smernicu EÚ o Odpade z elektrických a elektronických zariadení (Smernica o OEEZ). Misiou ERP je zabezpečiť nákladovo efektívnu implementáciu smernice v prospech členských spoločností a ich európskych spotrebiteľov. ERP je prvou kolektívnou organizáciou pre OEEZ s aktivitami a operáciami vo viacerých európskych krajinách, a tak prvou kolektívnou organizáciou, ktorá prenáša výhody z multinárodných recyklačných aktivít priamo na zákazníka. ERP rozvíja svoje aktivity v dvanástich krajinách – Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Írsko, Nemecko, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Taliansko, Španielsko a Veľká Británia. Viac informácií o ERP na www.erp-recycling.org

Kontakt: Ing. Jozef Kozák, Výkonný riaditeľ SEWA, a.s. kozak@sewa.sk

lt pop

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.