Zelený „street art“ z machu je súčasťou jedinečného ekologického

Čím viac ekologicky zmýšľajúcich ľudí vo svojom okolí máte, tým zelenšie môže byť vaše mesto alebo obec.

BRATISLAVA. Začalo sa to ošarpanými múrmi v najväčších slovenských mestách, na ktorých vyrástli živé nápisy ako Nečakaj! či Neprehliadni!. Umelci nepoužili tradičné farby, ale rastliny, konkrétne mach. V Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave a iných mestách tak mohli tisíce okoloidúcich prvýkrát obdivovať grafity nielen očami, ale sa ich aj dotknúť či privoňať k nim.

Ekologické pouličné umenie je súčasťou jedinečného ekologického projektu Zeleň pre mesto. Jeho autorom je najväčší slovenský operátor Orange. „Našim cieľom je prispieť k ochrane životného prostredia, jednoducho priniesť do našich miest viac zelene,“ povedal Richard Fides z Orange. „Svojmu mestu či obci pomôže každý, kto si do konca júna u nás aktivuje Elektronickú faktúru alebo odovzdá na niektorej z pobočiek Orangeu svoj starý telefón.“ Každá z týchto možností je totiž dôkazom, že vám záleží na životnom prostredí. Elektronickou faktúrou šetríte papier, a teda aj lesy, a odovzdaním mobilu podporujete recykláciu, takú dôležitú pre životné prostredie.

Každý zákazník Orangeu, ktorý sa zachová ekologicky, získa pre svoje mesto jeden bod. Ktorékoľvek tri slovenské mestá nad 15-tisíc obyvateľov a tri obce či mestá s menším počtom obyvateľov tak môžu získať výsadbu zelene. Záleží len na tom, aký podiel ekologicky zmýšľajúcich obyvateľov majú. Každé zo šiestich víťazných miest získa 3 300 eur na výsadu zelene. Celkovo Orange zelenšiemu Slovensku venuje 19 800 eur.

O prechode na Elektronickú faktúru a o projekte Zeleň pre mesto sa dozviete viac na stránkach www.orange.sk/efaktura a www.orange.sk/zelen

sme_bb_2_faza_02_490x300-r546.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.