Zelený „street art“ z machu je súčasťou jedinečného ekologického

Čím viac ekologicky zmýšľajúcich ľudí vo svojom okolí máte, tým zelenšie môže byť vaše mesto alebo obec.

BRATISLAVA. Začalo sa to ošarpanými múrmi v najväčších slovenských mestách, na ktorých vyrástli živé nápisy ako Nečakaj! či Neprehliadni!. Umelci nepoužili tradičné farby, ale rastliny, konkrétne mach. V Košiciach, Banskej Bystrici, Bratislave a iných mestách tak mohli tisíce okoloidúcich prvýkrát obdivovať grafity nielen očami, ale sa ich aj dotknúť či privoňať k nim.

Ekologické pouličné umenie je súčasťou jedinečného ekologického projektu Zeleň pre mesto. Jeho autorom je najväčší slovenský operátor Orange. „Našim cieľom je prispieť k ochrane životného prostredia, jednoducho priniesť do našich miest viac zelene,“ povedal Richard Fides z Orange. „Svojmu mestu či obci pomôže každý, kto si do konca júna u nás aktivuje Elektronickú faktúru alebo odovzdá na niektorej z pobočiek Orangeu svoj starý telefón.“ Každá z týchto možností je totiž dôkazom, že vám záleží na životnom prostredí. Elektronickou faktúrou šetríte papier, a teda aj lesy, a odovzdaním mobilu podporujete recykláciu, takú dôležitú pre životné prostredie.

Každý zákazník Orangeu, ktorý sa zachová ekologicky, získa pre svoje mesto jeden bod. Ktorékoľvek tri slovenské mestá nad 15-tisíc obyvateľov a tri obce či mestá s menším počtom obyvateľov tak môžu získať výsadbu zelene. Záleží len na tom, aký podiel ekologicky zmýšľajúcich obyvateľov majú. Každé zo šiestich víťazných miest získa 3 300 eur na výsadu zelene. Celkovo Orange zelenšiemu Slovensku venuje 19 800 eur.

O prechode na Elektronickú faktúru a o projekte Zeleň pre mesto sa dozviete viac na stránkach www.orange.sk/efaktura a www.orange.sk/zelen

sme_bb_2_faza_02_490x300-r546.jpg

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.