Termálne kúpalisko Nové Zámky

Juhozápad Slovenska sa spája so slnkom zaliatymi rovinami Podunajskej Nížiny, úrodnými poliami a krásnou prírodou Ponitria. Jedným z centier regiónu je mesto Nové Zámky, ku ktorému patrí aj kúpanie.

Juhozápad Slovenska sa mnohým z nás spája so slnkom zaliatymi rovinami Podunajskej Nížiny, úrodnými poliami a krásnou prírodou Ponitria. Jedným z centier tohto regiónu je okresné mesto Nové Zámky. Mesto s dlhou a bohatou históriou ponúka okrem kultúrnych pamiatok aj množstvo príležitostí pre oddych. K letným mesiacom v tomto meste neoddeliteľne patrí aj kúpanie.

kúpalisko nové zámky

Na okraji mesta nájdu kúpania chtiví návštevníci výborne zariadené termálne kúpalisko Štrand. Na ploche o rozlohe osem hektárov sa nachádza 6 bazénov. Plavecký bazén má rozmery 50 x 21 metrov. Hĺbka bazénu sa pohybuje od 1,10 do 2 m. Teplota vody je udržiavaná na hodnote 26 °C. Druhý bazén pre menej zdatných plavcov,  je dlhý 25 a široký 12,5 metra. Voda je hlboká 1,5 m o teplote 28 °C .

Pre tých, čo si chcú naplno vychutnať relaxačné účinky termálnej vody je určený tretí, tzv. pokojový bazén s rozmermi 25 x 22 m. V poradí ďalší –  relaxačný bazén bol vybudovaný len nedávno a jeho súčasťou je chrlič vody, 12 párov vysokotlakových trysiek a perličkový kúpeľ. Voda v bazéne dosahuje teplotu 32 °C.

Kúpalisko Štrand myslí aj na tých najmenších návštevníkov. Pre deti sú pripravené tri atypicky tvarované kruhové bazény a okrem toho je k dispozícii aj tobogan s dojazdovým bazénom s hĺbkou 80 cm.

tobogán

Pre motorizovaných návštevníkov je k dispozícii bezplatné parkovisko pred vstupom do areálu. Okrem štandardného vybavenia ako sú sprchy, šatne a hygienické zariadenia, kúpalisko ponúka svojim hosťom aj doplnkové služby - úschovňu cenných predmetov a batožiny, šatne a požičovňu športových potrieb. V priestoroch kúpaliska nájdete aj bufety s občerstvením. Aktívnejší z nás, ktorým sa už zunovalo vylihovanie pri vode, môžu navštíviť tenisový kurt alebo minigolfový areál s osemnástimi dráhami.

Kúpalisko neponúka len oddych a zábavu - pre návštevníkov mesta, ktorí sa tu rozhodnú stráviť viac dní, sú pripravené pohodlné apartmány. Každý apartmán má vlastné sociálne zariadenie so sprchovým kútom a vybavenú kuchynku. Kapacita apartmánu je 4 osoby. V cene ubytovania je aj parkovanie autom vo vnútri areálu a vstup na kúpalisko.

náhlad izby

Ak vás ponuka služieb zaujala a rozhodnete sa navštíviť kúpalisko, nájdete ho na okraji Nových Zámkov, na Bezručovej ulici č. 21. Ďalšie informácie, mapku, cenník a otváracie hodiny sú zverejnené na internetovej stránke kúpaliska Štrand ( www.kupaliskonz.sk). Pokiaľ chcete informácie ihneď, môžete sa obrátiť priamo na ochotný personál kúpaliska na tel. číslach  0905 417 144 alebo 0915 751 993.

kúpalisko nové zámky bufet

kúpalisko nové zámky

Prihláste sa a vložte PR článok

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove

Chcete vidieť, ako môže vyzerať kvalitné mestské bývanie? Príďte sa o tom presvedčiť 23.9. na Deň otvorených dverí.