Energie2 expanduje na poľský trh s plynom a elektrinou

Alternatívny dodávateľ zemného plynu a elektriny - spoločnosť Energie2, a. s., získala registráciu na predaj energií na území Poľskej republiky. Firma tak bude predávať lacný plyn a elektrinu nielen v ČR, na Slovensku, ale i v Poľsku. Fyzické dodávky poľským firemným zákazníkom by mali začať od 1. augusta 2012 a pre odberateľov z radov obyvateľstva sú zatiaľ vo fáze príprav. Informoval o tom riaditeľ Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

,,Naša firma úspešne pôsobí na českom i slovenskom trhu a presadzuje sa v tvrdej konkurencii predovšetkým cenami, ktoré udržiavame dlhodobo medzi najnižšími na trhu a zároveň stabilnými čo najdlhšiu dobu. Filozofia stability sa osvedčila a nám medzimesačne rastie počet klientov i celkový odber plynu a elektriny. Túto filozofiu chceme zopakovať i na poľskom trhu, kde sa mienime presadiť pri dodávkach tak pre podnikateľov, ako aj pre komunálnu sféru a obyvateľstvo. Medzi našimi zákazníkmi sú veľkoodberatelia i maloodberatelia plynu i elektriny. Naša stratégia diverzifikácie tak v komoditách, ako pri veľkopredaji a malopredaji, až po regionálnu, sa oplatí a prináša lepšiu odolnosť voči cenovým výkyvom i kurzovým zmenám“, vysvetlil D.Vlnka.

Ďalej poukázal na to, že Energie2 ponúka všetkým svojim odberateľom veľmi zaujímavé ceny, navyše ich vie pre veľkých odberateľov i individuálne prispôsobiť.

,,Sme výrazne lacnejší než dominantní dodávatelia elektriny a plynu na českom i slovenskom trhu a počítame s tým, že to tak bude i na poľskom trhu. Umožňujú nám to obchody s elektrickou energiou a zemným plynom na európskych burzách a spolupráca so zahraničnými výrobcami a dodávateľmi. Nie sme teda závislí od dominantných hráčov na miestnych trhoch, dokážeme byť pružní a operatívne sa prispôsobiť vývoju na komoditných burzách. Tieto faktory, spolu s nižšími režijnými nákladmi a ochotou sa podeliť so zákazníkom o našu maržu, nám umožňujú predávať elektrinu a zemný plyn dlhodobo lacnejšie, než sú cenníkové ceny dominantných dodávateľov“, vysvetlil D. Vlnka.

Dodal, že kým český a poľský trh sú značne liberalizované, diverzifikované, s mnohými dodávateľmi, slovenský je relatívne malý a stále ešte nedostatočne liberalizovaný. Slovensko zatiaľ neimplementovalo tretí energetický balíček EU do slovenskej legislatívy a to je zlá správa pre spotrebiteľov i pre alternatívnych predajcov energií.

,,Poľská pobočka Energie2 má sídlo v Katoviciach, v ČR máme centrálu v Prahe a pripravujeme v tomto roku otvorenie pobočky i v Brne. Na Slovensku sídli Energie2 v Bratislave a má pobočky v Topoľčanoch a Prešove.

Poukázal i na to, že cenový sadzobník pre ČR i SR má Energie2 nastavený na ceny nižšie, než majú dominantní dodávatelia. Navyše, pri uzatvorení zmluvy cez internet poskytuje zákazníkom ďalší benefit na úrovni 2 % zo štandardnej cenníkovej ceny a to po celú dobu trvania zmluvy. Oproti dominantným dodávateľom má Energie2 v súčasnosti ceny zemného plynu v ČR nižšie o 10 % a elektriny o cca 9 %. Na Slovensku sú ceny plynu oproti dominantným hráčom nižšie o 10 až 14 % (v priemere o 12 %) a elektriny o cca 10 %, v závislosti od zvolenej sadzby. Najväčší záujem v oboch krajinách je o produkt - Nebeská ponuka. Pri uzavretí zmluvy na dobu 6 rokov firma garantuje nižšiu cenu oproti súčasnému dodávateľovi elektriny a plynu po celý čas trvania zmluvného vzťahu. Zákazníci tak môžu ušetriť počas trvania zmluvy až tisíce eur. Všetky tieto osvedčené benefity mieni firma poskytovať i poľským zákazníkom.

Energie2 pre zákazníkov ďalej vypracúva individuálne cenové ponuky, poskytuje im profesionálnu zákaznícku starostlivosť a energetické poradenstvo. Pritom bezplatne zabezpečuje všetky úkony pri zmene dodávateľa a elektromer a vedenie k nemu naďalej obsluhuje predchádzajúca distribučná spoločnosť, ktorá odstraňuje aj prípadné poruchy. Pre zákazníkov ponúka aj združenú fakturáciu – čiže spojenie viacerých odberných miest do jedného daňového dokladu a optimalizáciu preddavkových platieb na základe reálnej spotreby.

Ďalšie informácie sú na infolinke Energie2: 0850 166 066, alebo na www.energie2.sk
Kontakt v Poľsku:
Energie2 spółka z ograniczona odpowiedzialnością
Energie2 s. z o.o.
ul. Jagiellońska 16/7,
40 – 032 Katowice
Regon: 242936671

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.