V Leviciach vznikne Švédska ulica

Švédskou by sa mala volať ulica, na ktorej sídli slovenský závod švédskeho výrobcu vzduchových filtrov Camfil Farr. Pri príležitosti piateho výročia založenia levického závodu to oznámil primátor Levíc Štefan Mišák. Osláv sa zúčastnili aj viacerí predstavitelia Camfil Farr zo Švédska či Nemecka.Camfil Farr je jednou z mála firiem, ktoré kríza nepoznačila negatívne.

Presne 27. júna 2007 vypravili zamestnanci Camfil Farr prvý kamión naložený vzduchovými filtrami nemeckým zákazníkom. Odvtedy sa Camfil Farr stal vyhľadávaným zamestnávateľom, firmou, ktorá získala dve ocenenia Firma regiónu či 2. miesto v súťaži Zamestnávateľ ústretový k rodine vyhlasovanej Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny. Osláv piateho výročia založenia levického závodu sa zúčastnili desiatky pozvaných hostí, medzi nimi aj predstavitelia materskej švédskej firmy. Spolumajiteľ celej medzinárodnej skupiny Camfil Farr, Johan Markman poďakoval zamestnancom za budovanie a rozvoj spoločnosti, za nasadenie, s ktorým pracujú. Ocenil aj atmosféru v závode, kvalitu manažmentu a dobré meno, ktoré si firma vytvorila. Generálny riaditeľ Camfil KG Reinfeld v Nemecku Thomas Hartleben vyzdvihol aj perfektný zákaznícky servis, včasné dodávky a kvalitu výroby. Primátor Levíc Štefan Mišák dokonca oznámil, že ulica, na ktorej Camfil Farr sídli, sa nazve Švédska ulica. Výkonný riaditeľ závodu Imrich Mészáros počas osláv odovzdal zamestnancom, ktorí pracujú v Camfil Farr od jeho založenia, ďakovné listy a darčeky. Na záver bola odhalená maketa závodu od zamestnanca Milana Kováča.

Krízu v levickom závode necítia
Camfil Farr je svetoznámym výrobcom vzduchových filtrov a filtračných riešení. Jeho výrobky sa využívajú vo filtračných systémoch obchodných centier, administratívnych budov, nemocníc, automobilových závodov, mikroelektronike, farmaceutickom či potravinárskom priemysle, no aj v elektrárňach, na letiskách, v knižniciach či školách.
Filtre Camfil Farr patria k špičke medzi vzduchovými filtrami, spoločnosť sa snaží aj o osvetu v oblasti čistoty vzduchu vo vnútorných priestoroch. V súčasnosti závod zamestnáva 120 ľudí a vyrába viac než milión filtrov ročne. Väčšinu produkcie vyváža na nemecký trh. Napriek kríze vlani výroba v Camfil Farr rástla o viac než 12 %.

Výkonný riaditeľ firmy Imrich Mészáros je s päťročným pôsobením v Leviciach spokojný.

Odhalenie makety levického závodu, ktorú vyrobil Milan Kováč.

Prihláste sa a vložte PR článok

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.

3 pravidlá pre lepší dôchodok

Tretina našich dôchodcov má penziu od 305 do 410 €. Ak sa obávate, či vám taký dôchodok bude stačiť, nespoliehajte sa len na štát.

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?