Cieľom dovolenkárov je i „malta“

Leto je obdobím, na ktoré sa teší takmer každý. Kvôli prázdninám, voľnejšiemu pracovnému režimu, ale predovšetkým kvôli dovolenke, na ktorú si celý rok šetril. Zatiaľ čo pre mnohých je relaxom pobyt pri vode alebo na horách, iní sa letné mesiace rozhodnú stráviť na „malte“. Nie však na ostrove v Stredozemnom mori.

Nová fasáda domu, maľovka interiéru, výmena strechy, okien či prístavba verandy – aj to sú ciele, ktoré si v lete dávajú „dovolenkári“. S príchodom prvého letného mesiaca sa totiž podľa štatistík ČSOB zvyšuje záujem o spotrebné úvery, ktoré majú poslúžiť ako jednoduchá a rýchla finančná pomoc pri nákladných rekonštrukčných prácach. Nie je tomu inak ani i v tomto roku, počet i objem poskytnutých spotrebných úverov v júni 2012 sa oproti máju zvýšil o vyše 20 %. „Hoci nárast nie je až taký výrazný a leto je pre mnohých akoby plynulým pokračovaním rekonštrukčných aktivít z jari, vďaka vhodnému počasiu si toto ročné obdobie stále veľa ľudí vyhradzuje na rôzne prerábky či práce okolo domu, hovorí Martin Gazárek, riaditeľ Divízie spotrebiteľského financovania ČSOB.

Napriek tomu, že spotrebný úver si ľudia môžu vziať takmer na čokoľvek, aj na kúpu letnej dovolenky, primárnym účelom je najmä financovanie rekonštrukcie nehnuteľnosti. V prieskume sa zaň vyslovilo až 67 % Slovákov. O 5 % menej ľudí by peniaze zo spotrebného úveru zase využilo na kúpu zariadenia či vybavenia do domácnosti. Priemerná výška spotrebného úveru na bývanie, z ktorého finančné prostriedky smerujú predovšetkým na spomenuté účely, sa pritom pohybuje okolo 8 500 €. Spotrebný úver si klienti v ČSOB môžu vybaviť bez zakladania nehnuteľnosti, ručiteľa a na počkanie už počas prvej návštevy pobočky.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.