Cieľom dovolenkárov je i „malta“

Leto je obdobím, na ktoré sa teší takmer každý. Kvôli prázdninám, voľnejšiemu pracovnému režimu, ale predovšetkým kvôli dovolenke, na ktorú si celý rok šetril. Zatiaľ čo pre mnohých je relaxom pobyt pri vode alebo na horách, iní sa letné mesiace rozhodnú stráviť na „malte“. Nie však na ostrove v Stredozemnom mori.

Nová fasáda domu, maľovka interiéru, výmena strechy, okien či prístavba verandy – aj to sú ciele, ktoré si v lete dávajú „dovolenkári“. S príchodom prvého letného mesiaca sa totiž podľa štatistík ČSOB zvyšuje záujem o spotrebné úvery, ktoré majú poslúžiť ako jednoduchá a rýchla finančná pomoc pri nákladných rekonštrukčných prácach. Nie je tomu inak ani i v tomto roku, počet i objem poskytnutých spotrebných úverov v júni 2012 sa oproti máju zvýšil o vyše 20 %. „Hoci nárast nie je až taký výrazný a leto je pre mnohých akoby plynulým pokračovaním rekonštrukčných aktivít z jari, vďaka vhodnému počasiu si toto ročné obdobie stále veľa ľudí vyhradzuje na rôzne prerábky či práce okolo domu, hovorí Martin Gazárek, riaditeľ Divízie spotrebiteľského financovania ČSOB.

Napriek tomu, že spotrebný úver si ľudia môžu vziať takmer na čokoľvek, aj na kúpu letnej dovolenky, primárnym účelom je najmä financovanie rekonštrukcie nehnuteľnosti. V prieskume sa zaň vyslovilo až 67 % Slovákov. O 5 % menej ľudí by peniaze zo spotrebného úveru zase využilo na kúpu zariadenia či vybavenia do domácnosti. Priemerná výška spotrebného úveru na bývanie, z ktorého finančné prostriedky smerujú predovšetkým na spomenuté účely, sa pritom pohybuje okolo 8 500 €. Spotrebný úver si klienti v ČSOB môžu vybaviť bez zakladania nehnuteľnosti, ručiteľa a na počkanie už počas prvej návštevy pobočky.

Prihláste sa a vložte PR článok

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Príďte na Deň otvorených dverí v Novom Ružinove

Chcete vidieť, ako môže vyzerať kvalitné mestské bývanie? Príďte sa o tom presvedčiť 23.9. na Deň otvorených dverí.