Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Šaty robia človeka

Nadácia Slovenskej sporiteľne podporila unikátny projekt „Šaty s príbehom“ realizovaný OZ P(L)UTO, ktorý spája módu a sociálnu inklúziu.

Nadácia Slovenskej sporiteľne podporila unikátny projekt „Šaty s príbehom“ realizovaný OZ P(L)UTO, ktorý spája módu a sociálnu inklúziu. Platforma tohto filantropického projektu  spočíva vo výrobe dizajnérskych šiat v chránených dielňach a  zariadeniach sociálnej starostlivosti, zhotovených podľa modelov mladých študentiek rómskej školy. Príbeh šiat sa skončí (začne) u výnimočných žien, ktoré ich na základe vašich nominácií môžu získať bezplatne.

V súčasnosti je vyrobených prvých 15 šiat, ktoré čakajú na svoje majiteľky. Tie budú vybraté spomedzi nominácií  verejnosti. Ak ste sa niekedy pozastavili nad ušľachtilými aktivitami nejakej dámy, napíšte nám jej príbeh, aby sa ním mohli inšpirovať aj ostatní. Nemusí ísť o mediálne známu ženu ani o veľký príbeh. Nominácie v podobe príbehov výnimočných žien môžete posielať na adresu kristina.baluchova@ozpluto.sk.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.