Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Bývanie v zelenom: Ekologické materiály sú in

Zdravé a „eko“ bývanie sú pojmy, ktoré sa čoraz viac dostávajú do povedomia Slovákov. Uvedomujeme si totiž, že počiatočná investícia do kvalitných materiálov sa časom vráti. A nielen do našej peňaženk

Moderné nehnuteľnosti

Zaujímavý dizajn budovy, či riešenie interiéru a k tomu ešte čosi. Architekti kladú dôraz najmä na použité materiály. Vďaka nim sa zvyšuje kvalita bývania,
nehnuteľnosti sa zachovajú omnoho dlhšie v dobrom stave a ešte k tomu ušetríte za energie.

Fenomén zeleného bývania

Poznáte zelené budovy? Tento pojem nehovorí o farbe, ale o materiáloch, z ktorého sú novostavby (bytové či nebytové priestory) vybudované. Zelené budovy alebo energeticky udržateľné stavby, sú vysoko energeticky hospodárne a majú zdravé vnútorné prostredie. Pri týchto budovách platí, že sú do veľkej miery ohľaduplné k životnému prostrediu.
Na Slovensku ich máme síce niekoľko, no s medzinárodným certifikátom ani jednu. Dve budovy vy výstavbe sa o tento certifikát uchádzajú. Podľa prognóz vývoja trhu s nehnuteľnosťami bude rozbeh týchto stavieb nesmelý, ale v odhade niekoľkých rokov zažije zelené bývanie veľký boom.

Drahý špás?

Eko bývanie vôbec nemusí bolieť vašu peňaženku. Základom je venovať pozornosť projektovej fáze a nemíňať zbytočne peniaze na úpravy vo fáze výstavby alebo aj po dokončení. Prevádzkové náklady môžu byť až o 70% nižšie ako pri štandardných budovách, ktoré sa stavajú tradičným spôsobom.
Nech už premýšľate o kúpe bytu, hľadáte chalupy na predaj, alebo kancelárske priestory, základom je všímať si nielen celkový dizajn, ale už spomínané materiály a výpočet prevádzkových nákladov (energií). Vďaka zelenému bývaniu totiž budete nielen „ecological friendly“ ale tiež „economical friendly“.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

YZOP: Nové kníhkupectvo pre náročných

Hovorí sa, že človek v dnešnej dobe číta iba krátke články, niekedy iba vybrané odseky.

Yzop.sk: Vaše internetové kníhkupectvo

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.