SME

Uverejňujte tlačové správy na sme.sk

Hľadá sa najlepší barman Pilsner Urquell za rok 2012

Už po piaty raz sa hľadajú najlepší barmani a výčapníci Pilsner Urquell na Slovensku. Všetci barmani Slovenska majú možnosť zapojiť sa do tejto prestížnej medzinárodnej súťaže. Ceny sú naozaj lákavé.

Už po piaty raz sa hľadajú najlepší barmani a výčapníci Pilsner Urquell na Slovensku. Všetci barmani Slovenska majú možnosť zapojiť sa do tejto prestížnej medzinárodnej súťaže, do ktorej sa zapojilo už viac ako 16 000 barmanov z celého sveta. Cena je naozaj lákavá – víťaz slovenského finále získa 2 000 eur a bude reprezentovať Slovensko na celosvetovom finále v Prahe, kde mu prípadné víťazstvo môže priniesť rozprávkových 10 000 eur a vstupenku do sveta elitných barmanov Pilsner Urquell.

Súťaž Pilsner Urquell Master Bartender je určená pre všetkých barmanov, ktorých spája spoločná vášeň pre výnimočné pivo a ktorí chcú vo svojom odbore niečo dosiahnuť. Cieľom súťaže je osloviť a vyškoliť najlepších barmanov, ktorí budú Pilsner Urquell správne čapovať, s láskou sa oň starať a posilňovať povedomie o tejto legendárnej značke medzi svojimi zákazníkmi.

„Sládok pivo varí, výčapník ho robí. Mimoriadne pivo si vyžaduje nielen vášeň ľudí, ktorí ho varia, ale aj mimoriadnu starostlivosť pri podávaní. Je to práve výčapník a barman, kto dbá na to, aby sa dostalo ku konečnému spotrebiteľovi v optimálnej kvalite, pretože práve to vo výraznej miere ovplyvňuje samotnú chuť,“ prezrádza predseda medzinárodnej poroty súťaže, starší obchodný sládok Plzeňského Prazdroja Václav Berka.

Umenie správneho načapovania piva ešte zďaleka nerobia z barmana ozajstného profesionála a majstra. Historické znalosti, vedomosti z oblasti výroby a starostlivosti o pivo sú síce dôležité, ale bez komunikačných zručností, charizmatického vystupovania a pútavého spôsobu prezentovania nemôžu barmani pomýšľať na víťazstvo v tej najsilnejšej konkurencii.

Súťaž, ktorá plní sny


To, že víťazstvo v súťaži môže zmeniť život, potvrdzuje aj svetový víťaz z roku 2010. Vďaka triumfu vo finále, kde porazil súperov zo 16 krajín, mohol Lukáš Svoboda z Českej republiky realizovať svoj vytúžený projekt: „Školu barmanov som mal v hlave už dávno, snažím sa odovzdať svoje znalosti a nadšenie pre Pilsner Urquell do všetkých kútov republiky.“ Titul majstra sveta je prínosom aj pre reštauráciu, kde Lukáš pôsobí. Silná medializácia dokázateľne dvíha tržby a zaisťuje veľký záujem verejnosti.

Svoje sny a vízie môže vďaka víťazstvu ďalej rozvíjať aj aktuálny majster sveta z roku 2011, Fearghus McCormack z Írska. „V najbližšom čase by som rád vyškolil čo najväčší počet barmanov v Írsku, aby pociťovali rovnaké nadšenie a vášeň pre svoje remeslo i samotný Pilsner Urquell ako ja a aby pochopili, čo všetko za touto pivnou ikonou stojí. Po návšteve legendárneho pivovaru, človek pochopí, že ide o oveľa viac ako len pivo – ide o príbeh, tradíciu, legendu, ktoré robia toto pivo takým jedinečným. A tento odkaz by mali barmani šíriť ďalej medzi svojimi hosťami v puboch.“

Dokonalým príkladom zanietenosti a lásky k svojmu remeslu je aj minuloročný víťaz národného kola súťaže a druhý vicemajster sveta Peter Škripko z Košíc. Do svojej reštaurácie Camelot vnáša vášeň, s akou sa možno stretnúť v tých najlepších „hospodách“ v Českej republike či vo svete. „Vďaka súťaži sa o mne a mojej reštaurácii rýchlo dozvedelo veľmi veľa ľudí, čo by som bez silnej mediálnej podpory nedokázal. Často ku mne prídu hostia, ktorí mi potom povedia, že už o mne a mojej reštaurácii čítali, a tak sa prišli pozrieť a pohostiť. Súťaž mi tiež dala množstvo zážitkov, skúseností, vedomostí a najmä nových priateľstiev, ktoré mi zostanú na celý život. Stretol som tiež veľmi zaujímavých a známych ľudí a čo-to som aj pocestoval v rámci pracovnej realizácie – naposledy som bol v Londýne,“ hrdo vysvetľuje Peter Škripko.

Piaty ročník národného kola súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2012 sa začína v júli online vzdelávaním v podobe e-learningu. Následne môžu súťažiaci absolvovať online vedomostné testy, ktoré rozhodnú o postupe do druhého kola súťaže. V tom ich schopnosti preverí utajený zákazník priamo v prevádzke a na základe prísnych kritérií rozhodne o desiatich postupujúcich finalistoch. Súťaž vyvrcholí 6. septembra národným finále, kde sa desiati finalisti pobijú o titul národného majstra a vstupenku na svetové finále.

Barmani z celého Slovenska sa do súťaže môžu prihlásiť do 31. 7. 2012 na www.masterbartender.sk Mená desiatich finalistov súťaže, ktorí zabojujú o titul národného víťaza, budú známe od 10. 8. 2012

Viac informácií na www.masterbartender.sk

LEN PRE OSOBY STARŠIE AKO 18 ROKOV
www.promileinfo.sk

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,6 milióna čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie tlačové správy

Najčítanejšie správy na SME

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  3. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  4. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  5. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  6. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  7. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  8. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  1. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  2. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  3. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  4. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 %
  7. Ktoré signály tela predpovedajú mŕtvicu
  8. Kúsok Slovenska na tanieri: domáce potraviny sú stávka na istotu
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 12 130
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 447
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 933
  4. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 3 660
  5. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 2 436
  6. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 373
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 041
  8. Bývajte v centre Košíc – 18 bytov v boutique residence Huštáky 2 034
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Aj vy môžete rozhodnúť, ktoré deti získajú ovocie a zeleninu od Kauflandu.


INZERCIA 11 h

Remeslo kachliara sa Ľubomírovi Gunišovi nezunovalo ani po 25 rokoch.


INZERCIA 13. máj

Zistite, ktoré potraviny a doplnky najlepšie doplnia železo v tele.


INZERCIA 13. máj

Majiteľ penthousu v Neste Patrik Nagy: Štvrť Nesto dnes považujem za nevybrúsený diamant, ktorý po dokončení získa na hodnote


INZERCIA 13. máj
SkryťZatvoriť reklamu