Spoločnosť EMED Mining získala poslednú pôdu pre baňu v Španielsku

Detva 6. augusta (TASR-OTS) - EMED Mining, materská spoločnosť EMED Slovakia s projektom ťažby zlata na Bielom vrchu, podpísala kúpno-predajnú zmluvu s Inland Trading 2006, ktorou získala poslednú časť územia potrebného pre plánovaný projekt medenej bane v Rio Tinto. Toto územie je nevyhnutné pre znovuobnovenie ťažby medi a zároveň umožňuje aj jej potenciálne rozšírenie. Zmluvné strany sa dohodli na kúpe územia za 5 miliónov eur.

Firma EMED Mining zároveň získala predkupné právo od Inland a Construcciones Zeitung na ďalšie okolité územia za celkovú dohodnutú cenu 9 miliónov eur, ktoré sú potrebné na ďalší potenciálny rozvoj.

“Tieto dohody s Inland a Zeitung napĺňajú ciele nášho projektu v oblasti vlastníctva pozemkov,” uviedol Harry Anagnostaras Adams „a sú v súlade s ostatnými zainteresovanými stranami, hlavným vlastníkom pozemkov Rumbo 5-Cero. Od tejto chvíle sa môžeme plne sústrediť na finalizáciu splnenia legislatívnych požiadaviek. Je naším cieľom dosiahnuť kompletné schválenie a financovanie projektu do konca roka a hneď začať s realizáciou, náborom nových pracovných síl, rekvalifikáciou a prípravami bane. Rovnakú dôležitosť prikladáme aj realizácii ďalších vrtov s cieľom rozšíriť zdroje a zdroje prvej bane, Cerro Colorado, ako aj potvrdeniu historických nálezísk v súlade so súčasnými štandardmi monitoringu.“

Mgr. Marian Urban

Generálny riaditeľ EMED Slovakia

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji gl

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.