Spoločnosť EMED Mining získala poslednú pôdu pre baňu v Španielsku

Detva 6. augusta (TASR-OTS) - EMED Mining, materská spoločnosť EMED Slovakia s projektom ťažby zlata na Bielom vrchu, podpísala kúpno-predajnú zmluvu s Inland Trading 2006, ktorou získala poslednú časť územia potrebného pre plánovaný projekt medenej bane v Rio Tinto. Toto územie je nevyhnutné pre znovuobnovenie ťažby medi a zároveň umožňuje aj jej potenciálne rozšírenie. Zmluvné strany sa dohodli na kúpe územia za 5 miliónov eur.

Firma EMED Mining zároveň získala predkupné právo od Inland a Construcciones Zeitung na ďalšie okolité územia za celkovú dohodnutú cenu 9 miliónov eur, ktoré sú potrebné na ďalší potenciálny rozvoj.

“Tieto dohody s Inland a Zeitung napĺňajú ciele nášho projektu v oblasti vlastníctva pozemkov,” uviedol Harry Anagnostaras Adams „a sú v súlade s ostatnými zainteresovanými stranami, hlavným vlastníkom pozemkov Rumbo 5-Cero. Od tejto chvíle sa môžeme plne sústrediť na finalizáciu splnenia legislatívnych požiadaviek. Je naším cieľom dosiahnuť kompletné schválenie a financovanie projektu do konca roka a hneď začať s realizáciou, náborom nových pracovných síl, rekvalifikáciou a prípravami bane. Rovnakú dôležitosť prikladáme aj realizácii ďalších vrtov s cieľom rozšíriť zdroje a zdroje prvej bane, Cerro Colorado, ako aj potvrdeniu historických nálezísk v súlade so súčasnými štandardmi monitoringu.“

Mgr. Marian Urban

Generálny riaditeľ EMED Slovakia

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji gl

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.

Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!

V Čerešne living pribudli nové byty so zvýhodnenou cenou pre prvých 15 záujemcov. Leto v Dúbravke bude teraz ešte sladšie.

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?