Poznáme mestá, ktoré sa vďaka obyvateľom zazelenajú

Zelene v našich mestách nikdy nie je dosť. Už poznáme tie, ktoré sa v nasledujúcich mesiacoch zazelenajú vďaka svojim ekologicky uvedomelým občanom.

Zelene v našich mestách nikdy nie je dosť. Už poznáme tie, ktoré sa v nasledujúcich mesiacoch zazelenajú vďaka svojim ekologicky uvedomelým občanom. Banská Bystrica, bratislavská časť Ružinov, Gelnica,  Košice, Myjava, Veľký Krtíš, ale aj Piešťany sa budú môcť popýšiť novými zelenými plochami. Stačilo len myslieť viac na životné prostredie a zapojiť sa do ekologickej súťaže Orangeu. Operátor venuje siedmim mestám na výsadbu nových stromov a kríkov dokopy 20 800 eur.

Ak si myslíte, že Slováci svoje staré mobilné telefóny len tak vyhadzujú, mýlite sa. Až 759 ich prinieslo do predajní Orangeu a odovzdalo ich na ekologické zlikvidovanie či vymenilo za nový. To všetko počas druhého ročníka súťaže Zeleň pre mesto. Šetriť životné prostredie sa mnohí rozhodli aj aktiváciou faktúry v elektronickej podobe. Pre túto možnosť sa rozhodlo viac ako 23 400 zákazníkov. Nielenže tak odteraz budú mať pohodlnejší prístup k faktúram a údajom o svojej spotrebe, ale ročne spoločne zachránia stovky stromov.

Za tieto ekologické aktivity získali zákazníci nielen dobrý pocit, ale od konca apríla do konca júna takto pripisovali aj body na kontá svojich miest. Orange na základe toho odmení dve najekologickejšie zmýšľajúce mestá na západe, v strede aj na východe Slovenska. Obyvatelia každého z nich sa môžu tešiť na novú zeleň v hodnote 3 300 eur. Orange sa rozhodol udeliť aj špeciálnu odmenu vo výške 1 000 eur mestu Piešťany. Obyvateľom tohto mesta sa podarilo najrýchlejšie zmobilizovať a vyzbierať najväčší počet mobilov. Zo všetkých odovzdaných telefónov pochádza totiž viac ako tretina práve z Piešťan.

„Do druhého ročníka súťaže sa zapojilo o takmer tretinu viac ľudí ako v predchádzajúcom. Tešíme sa, že je na Slovensku toľko ľudí, ktorým rovnako ako nám záleží na prostredí okolo nás. Obyvateľom víťazných miest srdečne gratulujeme. Nová zeleň im už čoskoro v ich okolí osvieži a zútulní miesta, kde momentálne chýba,“ hodnotí Peter Tóth, manažér pre korporátne záležitosti spoločnosti Orange Slovensko.

Informácie o súťaži Zeleň pre mesto nájdete aj na www.orange.sk/zelen.

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.