Vodeodolné markízy do dažďa a vetra

Mnohí majitelia reštaurácií, hotelov či terasových bytov majú dobré skúsenosti s markízou. Terasa zatienená markízou dokáže byť v letných mesiacoch veľmi príjemným miestom. Markíza je nainštalovaná stále, jej rozloženie trvá chvíľu a obsluha býva jednoduchá. Letné dni a večery so sebou však prinášajú aj zrážky či vietor, ktoré ľahko narušia pohodovú atmosféru vonkajšieho posedenia. Riešenie je pritom pomerne jednoduché a dostupné - stačí ak majiteľ prevádzky či domu pozná svoje možnosti a investuje do nepremokavej markízy. Pre tých, čo o tejto možnosti zatiaľ nepočuli, alebo ju považujú za príliš nákladnú, prinášame rozhovor s pánom Chowaniecom, majiteľom Nitrianskej firmy Sundoor.

markiza pre reštauracie.jpg

Vaša firma ponúka rôzne modely markíz. Čo by ste ponúkli záujemcom, ktorí hľadajú ochranu svojej terasy pred nepriaznivým počasím?

Markíza môže slúžiť na zatienenie terasy celoročne. Nejde teda len o ochranu pred slnečným žiarením, ale aj vetrom a zrážkami. Mnohí zákazníci takúto možnosť nepoznajú, alebo hľadajú "nepremokavé markízy" a podobne. V skutočnosti markízy vyššieho štandardu môžu byť nainštalované celoročne. Chránia pred vodou aj vetrom, dosahujú odolnosť tiredy 3 v súlade s normou EN13561.

Spomenuli ste, že ide o markízy "vyššej triedy". Čím sa, okrem spomenutej ochrany pred zrážkami, vyznačujú? Čo zákazník za svoje peniaze dostane?

Súčasťou konštrukcie markízy je odkvapový systém, ktorý odvádza zrážkovú vodu cez predné čelo a podperné nohy. Markízy sú štandardne vybavené motorom. Súčasťou takejto markízy môže byť aj doplnková výbava, napríklad osvetlenie alebo reproduktory. Zákazník si môže vybrať z množstva dizajnových variantov, napr. drevený vzhľad a podobne.

Akí zákazníci najčastejšie siahnu po takejto markíze? Býva doménou reštaurácií alebo ju využívajú aj majitelia bytov či domov?

Takýto zatieňovací systém využijú reštaurácie či hotely pre svoje vonkajšie posedenia. Mnoho našich klientov však chce markízu pre ich súkromný byt alebo dom, na zatienenie terasy.

markiza pre rodinne domy.jpg

V akej cenovej hladine sa takýto tieniaci systém pohybuje?

Cena takejto luxusnej markízy v základnom vyhotovení začína od 2900 € bez DPH. Samozrejme závisí od konkrétnych požiadaviek klienta, doplnkovej výbavy a podobne.

Kde sa môžu potenciálni klienti dozvedieť o vašich markízach viac?

Podrobnejšie informácie o markízach, vrátane galérie a referencií, nájdete na našich webových stránkach www.sundoor.sk.

markiza dreveny dizajn.jpg

markiza svetla a reproduktory

stiahnuta markiza

svetlo a reproduktory na markíze

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.