Streda, 25. november, 2020 | Meniny má KatarínaKrížovkyKrížovky

Zelenších a krajších bude šesť slovenských miest

Takmer 20-tisíc eur na výsadbu kvetov a stromov vyhrali v projekte Zeleň pre mesto ekologicky zmýšľajúci obyvatelia

Takmer 20-tisíc eur na výsadbu kvetov a stromov vyhrali v projekte Zeleň pre mesto ekologicky zmýšľajúci obyvatelia

BRATISLAVA, 14. august 2012 – Súťažil každý, kto prestal používať papierové faktúry a prešiel na ich elektronickú podobu, alebo nám odovzdal svoj starý mobil na recykláciu. „Na elektronickú faktúru prešlo vďaka výzve vyše 23-tisíc zákazníkov Orangeu a recykláciu mobilu využilo 759, to je takmer o tretinu viac ekologicky zmýšľajúcich ľudí ako v minuloročnom projekte Zeleň pre mesto,“ povedal Peter Tóth z Orangeu.

„Výhra nás potešila a momentálne spracúvame viacero variant výsadby pre tie časti nášho mesta, ktoré si zaslúžia viac zelene,“ povedal hovorca Myjavy Marek Hriň. Mesto plánuje návrhy zverejniť, aby si Myjavčania mohli hlasovaním sami vybrať, ktorá lokalita sa viac zazelená. Peniaze pre svoje mestá vyhrali aj ekozákazníci Orangeu z Gelnice a Veľkého Krtíša.

O tom, že zeleň za 3 300 eur môže viditeľne skrášliť prostredie aj v Banskej Bystrici, tamojšia samospráva nepochybuje. Nedávno jeden z mostov zlepšili tak, že naň priniesli črepníky s kvetmi. „Efekt bol veľký, ľudia zareagovali veľmi pozitívne a stálo to pritom len desiatky eur. Keď použijeme niekoľko tisíc eur, ten efekt môže byť obrovský,“ povedala hovorkyňa Banskej Bystrice Monika Pastuchová. Mesto chce peniaze investovať do uceleného projektu a nerozdrobovať investíciu. Viac kvetov či stromov pribudne vďaka Orangeu aj v Košiciach a mestskej časti Bratislava-Ružinov.

Orange v projekte Zeleň pre mesto daruje šiestim slovenským mestám 3 300 eur na výsadbu zelene a skrášlenie prostredia.

Súčasťou kampane boli aj živé machové nápisy v uliciach slovenských miest. Viac o nich v ilustračnom videu.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nová služba v Pezinku – bezplatný zber elektroodpadu

Staré spotrebiče vám zadarmo odvezieme z adresy vášho bydliska.

Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie

Rastie v stovkách percent ročne.

V mlieku už nie sme sebestační. Čo sa musí zmeniť?

Kedysi sme mlieko vyvážali, teraz je to naopak.