Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Nový Hyundai i20 je najekologickejší

Obľúbený Hyundai i20 prináša osviežený dizajn i zlepšenú techniku.

Omladený populárny malý automobil mal svoju premiéru na významnom autosalóne v Ženeve. Úlohou faceliftu je osloviť mladšiu cieľovú skupinu zákazníkov v Európe. Nadväzujúc na úspech pôvodného 5-dverového hatchbacku i20, nový model predstavuje evolúciu modelového programu osobných automobilov Hyundai, využívajúc najnovšie motory a aktuálne prvky dizajnu.

Medzi štyrmi motormi, ktoré sú na výber pre nový Hyundai i20, je novinkou naftový trojvalec s objemom 1,1 litra z konštrukčného radu „U-II“, ktorý dosahuje výkon 55 kW (75 k). Ak je doplnený technickými prvkami z programu Blue DriveTM značky Hyundai, má emisie CO2 iba 84 g/km, čo je najnižšia hodnota zo všetkých aktuálne predávaných automobilov so spaľovacím motorom.

Aj na vynovenom modeli i20 sú zreteľné dizajnové prvky „fluidic sculpture“ vrátane charakteristickej šesťuholníkovej masky chladiča. Modelované teleso karosérie s výraznými hranami evokuje dojem pohybu aj keď vozidlo stojí. Nové predné reflektory doplnené dennými svetlami zo svietiacich diód LED dodávajú malému modelu Hyundai nádych luxusu a technickej vycibrenosti. Interiér nového modelu i20 si zachováva veľkorysé priestorové pomery, ktoré patria k najlepším v segmente malých automobilov. K ďalším prvkom vybavenia, ktoré sú k dispozícii pre všetky verzie modelu i20, patria elektronický kľúč smart key a tlačidlo na štartovanie/vypínanie motora, dotykové ovládanie smerových svetiel (jeden dotyk tri bliknutia), svetelný senzor, dažďový senzor a cúvacia kamera s displejom integrovaným vo vnútornom spätnom zrkadle.

Aby jazdné vlastnosti modelu i20 korešpondovali s novým dynamickým vzhľadom, podvozok bol komplexne modifikovaný s cieľom zvýšenia agility a komfortu. Detailné vyladenie podvozka sa uskutočnilo pri praktických jazdných testoch na európskych cestách, pričom sa podarilo pôvodnú charakteristiku ešte ďalej zlepšiť

Načítavam video...

Hyundai i20 už doteraz patril k najbezpečnejším vozidlám vo svojom segmente. Všetky verzie nového modelu i20 sú štandardne vybavené elektronickým stabilizačným systémom ESP a systémom manažmentu stability vozidla VSM. Štandardné bezpečnostné vybavenie zahŕňa napríklad šesť airbagov – čelné, bočné airbagy vpredu a bočné závesové airbagy pre obidva rady sedadiel. Hyundai i20 poskytuje najvyššiu úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti v triede a zachováva maximálne hodnotenie 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP, ktoré dosiahol doterajší model.

Rovnako ako na všetky nové modely Hyundai v Európe sa teraz aj na modernizovaný model i20 vzťahuje program záruky a popredajných služieb „Päť rokov záruky a výhod“, zahŕňajúci päťročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov, päťročnú cestnú asistenčnú službu a päť rokov zvýhodnených prehliadok technického stavu vozidla.

Hyundai i20 môžete mať už od 8 990 € vrátane uvádzacieho bonusu a klimatizácie zadarmo. Už v štandardnej výbave nájdete viac, ako by ste čakali, napríklad 6 airbagov, rádio s prehrávačom CD, MP3, RDS a s pripojením na AUX, systémy ABS a EBD, stabilizačný systém ESP, ale aj palubný počítač, elektrické ovládanie predných okien, diaľkovo ovládané centrálne zamykanie s alarmom či výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant.

Viac informácií nájdete na: www.novai20.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line