Nový Hyundai i20 je najekologickejší

Obľúbený Hyundai i20 prináša osviežený dizajn i zlepšenú techniku.

Omladený populárny malý automobil mal svoju premiéru na významnom autosalóne v Ženeve. Úlohou faceliftu je osloviť mladšiu cieľovú skupinu zákazníkov v Európe. Nadväzujúc na úspech pôvodného 5-dverového hatchbacku i20, nový model predstavuje evolúciu modelového programu osobných automobilov Hyundai, využívajúc najnovšie motory a aktuálne prvky dizajnu.

Medzi štyrmi motormi, ktoré sú na výber pre nový Hyundai i20, je novinkou naftový trojvalec s objemom 1,1 litra z konštrukčného radu „U-II“, ktorý dosahuje výkon 55 kW (75 k). Ak je doplnený technickými prvkami z programu Blue DriveTM značky Hyundai, má emisie CO2 iba 84 g/km, čo je najnižšia hodnota zo všetkých aktuálne predávaných automobilov so spaľovacím motorom.

Aj na vynovenom modeli i20 sú zreteľné dizajnové prvky „fluidic sculpture“ vrátane charakteristickej šesťuholníkovej masky chladiča. Modelované teleso karosérie s výraznými hranami evokuje dojem pohybu aj keď vozidlo stojí. Nové predné reflektory doplnené dennými svetlami zo svietiacich diód LED dodávajú malému modelu Hyundai nádych luxusu a technickej vycibrenosti. Interiér nového modelu i20 si zachováva veľkorysé priestorové pomery, ktoré patria k najlepším v segmente malých automobilov. K ďalším prvkom vybavenia, ktoré sú k dispozícii pre všetky verzie modelu i20, patria elektronický kľúč smart key a tlačidlo na štartovanie/vypínanie motora, dotykové ovládanie smerových svetiel (jeden dotyk tri bliknutia), svetelný senzor, dažďový senzor a cúvacia kamera s displejom integrovaným vo vnútornom spätnom zrkadle.

Aby jazdné vlastnosti modelu i20 korešpondovali s novým dynamickým vzhľadom, podvozok bol komplexne modifikovaný s cieľom zvýšenia agility a komfortu. Detailné vyladenie podvozka sa uskutočnilo pri praktických jazdných testoch na európskych cestách, pričom sa podarilo pôvodnú charakteristiku ešte ďalej zlepšiť

Hyundai i20 už doteraz patril k najbezpečnejším vozidlám vo svojom segmente. Všetky verzie nového modelu i20 sú štandardne vybavené elektronickým stabilizačným systémom ESP a systémom manažmentu stability vozidla VSM. Štandardné bezpečnostné vybavenie zahŕňa napríklad šesť airbagov – čelné, bočné airbagy vpredu a bočné závesové airbagy pre obidva rady sedadiel. Hyundai i20 poskytuje najvyššiu úroveň aktívnej a pasívnej bezpečnosti v triede a zachováva maximálne hodnotenie 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP, ktoré dosiahol doterajší model.

Rovnako ako na všetky nové modely Hyundai v Európe sa teraz aj na modernizovaný model i20 vzťahuje program záruky a popredajných služieb „Päť rokov záruky a výhod“, zahŕňajúci päťročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov, päťročnú cestnú asistenčnú službu a päť rokov zvýhodnených prehliadok technického stavu vozidla.

Hyundai i20 môžete mať už od 8 990 € vrátane uvádzacieho bonusu a klimatizácie zadarmo. Už v štandardnej výbave nájdete viac, ako by ste čakali, napríklad 6 airbagov, rádio s prehrávačom CD, MP3, RDS a s pripojením na AUX, systémy ABS a EBD, stabilizačný systém ESP, ale aj palubný počítač, elektrické ovládanie predných okien, diaľkovo ovládané centrálne zamykanie s alarmom či výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant.

Viac informácií nájdete na: www.novai20.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu