Energii2 sa najlepšie predáva elektrina aj plyn v Česku

Najlepšie podmienky pre firmy dodávajúce zemný plyn a elektrinu v strednej Európe sú v Českej republike, nasleduje Slovensko a Poľsko. Vyplýva to z doterajších skúseností, ktoré má s predajom na týchto troch trhoch jeden z dodávateľov zemného plynu a elektriny - spoločnosť Energie2. Informoval o tom riaditeľ Energie2 Dávid Vlnka.

,,Český trh je v porovnaní so slovenským a poľským najliberalizovanejší a umožňuje dodávateľom skutočnú voľnú súťaž, z ktorej v konečnom dôsledku ťaží zákazník. Široká konkurencia tlačí ceny dole a odberatelia si môžu vyberať. Slovenský trh s energiami je zhruba o dva roky oneskorený za českým, keď ešte len teraz v septembri vstúpil do platnosti zákon implementujúci smernice EU o liberalizácii predaja energií, takzvaný 3.energetický balíček. Navyše tu zákazníkov odstrašuje kampaň dominantných dodávateľov spochybňujúca samotný predaj doma u zákazníkov. Poľský trh je potenciálom predaja najzaujímavejší, stretávame sa však na ňom s problémami pri získavaní príslušných povolení pre začatie dodávok“, konštatoval D. Vlnka.

Dodal, že podľa porovnávania portálov zaoberajúcich sa cenami energií, patrí Energie2 k trom najlacnejším dodávateľom zemného plynu na českom trhu, čo sa prejavilo aj nárastom nových odberateľov a samotného odberu. V porovnaní so záverom roku 2011, sa za 7 mesiacov do augusta 2012, zvýšil počet odberných miest firmy pri zemnom plyne 11,9-násobne a odber plynu v m3 sa zvýšil 15,1-násobne. V komodite elektrina sa počet odberateľov Energie2 za rovnaké obdobie zvýšil v ČR 1,5- násobne a odber elektriny v MWh 3,3-násobne.

,,Na všetkých troch trhoch, kde pôsobíme, sa snažíme byť výrazne lacnejší než dominantní dodávatelia plynu a elektriny, navyše ceny vieme pre veľkých odberateľov ešte individuálne prispôsobiť. Firma je výrazne lacnejšia než dominantní dodávatelia elektriny a plynu na českom i slovenskom trhu. Umožňujú jej to obchody s elektrickou energiou a zemným plynom na európskych burzách a spolupráca so zahraničnými výrobcami a dodávateľmi“, vysvetlil D.Vlnka.

Dodal, že tieto faktory, spolu s nižšími režijnými nákladmi a ochotou podeliť sa so zákazníkom o maržu, Energii2 umožňujú predávať elektrinu a zemný plyn dlhodobo lacnejšie, než väčšine konkurenčných spoločností. Energie2 sa snaží i o to, aby jej ceny boli stabilné čo najdlhšiu dobu. Aj filozofia stability sa podpísala na pravidelných medzimesačných nárastoch počtu klientov i celkového odberu plynu a elektriny.

,,Energie2 mieni ceny pre odberateľov udržovať dlhodobo medzi najnižšími na trhu tak, aby domácnosti mohli reálne ušetriť každoročne stovky eur. Zmena dodávateľa je pritom pre občanov jednoduchá a firma zadarmo zabezpečí všetky potrebné úkony. Stačí podpis plnej moci. Zmluvu je pritom možné uzatvoriť cez internet a v tomto prípade firma ešte dodatočne poskytuje zákazníkom ďalší benefit na úrovni 2 % z neregulovanej časti štandardnej cenníkovej ceny a to po celú dobu trvania zmluvy“, uzavrel D.Vlnka.

Kontaktné informácie pre SR:
Energie2, a. s.
Lazaretská 3A, 811 08 Bratislava
Infolinka: 0850 166 066
www.energie2.sk

Kontaktné informácie pre ČR: Energie2, a. s. Praha, Křenova 438/7
162 00 Praha 6, Veleslavín
Infolinka:844 000 010 www.energie2.cz Kontaktné informácie pre Poľsko:
Energie2 spółka z ograniczona odpowiedzialnością
Energie2 s. z o.o.
ul. Jagiellońska 16/7,
40 – 032 Katowice
Regon: 242936671

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.