Piatok, 23. august, 2019 | Meniny má Filip

Čo sa stavia v hlavnom meste a nielen tam?

Na Slovensku sa neustále stavia. Aj napriek kríze majú ľudia záujem o vlastné bývanie, či do bývania investovať ako do možnosti zhodnotenia peňazí.

Príkladom je Bratislava

Hlavné mesto a jeho okolie ponúka nehnuteľnosti rôzneho typu neustále. Projekt Tarjanne v bratislavskej Dúbravke pokračuje 2. fázou výstavby. Tá prinesie 39 nových bytov v dvoch budovách. Developerská spoločnosť YIT Reding tak postupuje vo výstavbe nízkoenergetického projektu v žiadanej lokalite v blízkosti lesov Devínskej Kobyly.

Záujemcovia o nové bývanie majú možnosť vybrať si z ponuky dvoj, troj, štvor i päťizbových bytov v dvoch (päť a štvorposchodových) budovách. Ceny bytov začínajú od 1. septembra na úrovni od 93 742 eur s DPH.

Ako vyzerala prvá fáza výstavby novostavby?
Zahŕňala výstavbu 42 bytov, z ktorých je už 70% predaných. Veľký záujem sa potvrdil aj v rámci dvojmesačného letného predpredaja bytov druhej fázy.

Investícia do reality je aj napriek pretrvávajúcej kríze a miernej stagnácii trhu stále výnosná. Vzhľadom o znížený záujem brať si hypotéku, banky vychádzajú zákazníkom v ústrety a snažia sa upraviť balíčky ponúkaných služieb.

Bývanie na Slovensku

Jednotlivé regióny Slovenska sa od seba líšia ako pestrosťou ponuky, tak i cenami za nehnuteľnosti. Západný región má (vzhľadom k hlavnému mesto) ceny najvyššie. Napr. reality v Ružomberku v porovnaní s realitami vo Zvolene sa od seba až tak výrazne nelíšia. Opäť ale musíte brať v úvahu lokalitu a veľkosť nehnuteľnosti, jej vek a vybavenie, ale i dopravnú dostupnosť .

Ak sa pýtate, do ktorej nehnuteľnosti sa oplatí investovať, je potrebné zvážiť už spomínané kritériá. Kúpa novostavby vám zabezpečí nové bývanie (v ktorom ste prví), moderné stavebné materiály, starší byt nájdete skôr v centre, za lepšiu cenu, má svoju atmosféru, ale mnohokrát si vyžaduje ďalšie úpravy.

Stavba vlastného domu si vyžaduje veľa času, nákup stavebného pozemku, pripravené požadované dokumenty, a hlavne stavebný plán, na ktorom sa môžete sami podieľa (pokiaľ nekupujete tzv. dom na kľúč).

Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta

Nestihli ste ešte dovolenku? Vyberajte si z lákavých ponúk na konci sezóny.

Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne

Slovenská technická univerzita v Bratislave opäť dokázala, že vie konkurovať univerzitám na svetovej úrovni.

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.