Telekom pripravil kampaň v posunkovom jazyku

Telekom po prvýkrát uvedie spot v posunkovom jazyku, ktorý bude súčasťou špeciálnej kampane pri príležitosti Medzinárodného týždňa Nepočujúcich.

Telekom zajtra predstaví svoju novú kampaň Láska slová nepotrebuje, v ktorej sa objaví aj malý nepočujúci Dominik spolu so svojimi rodičmi. Spot vznikol pri príležitosti Medzinárodného týždňa Nepočujúcich (24. – 30. septembra 2012), ktorý má za cieľ upozorniť verejnosť na prítomnosť Nepočujúcich medzi nami.

„Chceli by sme, aby ľudia na Nepočujúcich v bežnom živote nezabúdali. Sú takí istí ako my – len majú v živote o niečo viac prekážok,“ hovorí šéf korporátnej komunikácie Slovak Telekomu Andrej Gargulák. Napriek tomu vedia lásku vyjadriť len jedným znakom – „I love you“. Práve tento posunok sa objaví v kampani a verejnosť sa ho tak bude môcť naučiť.

Hoci posunkový jazyk nie je medzinárodný, tento znak poznajú Nepočujúci na celom svete. Telekom ním označil aj svoje predajne s posunkujúcimi predajcami, aby Nepočujúci vedeli, kde sa s nimi dohovoria. Špeciálna reklama sa bude vysielať v televízii počas celého týždňa Nepočujúcich.

Reklamu si pozrite tu: http://www.youtube.com/watch?v=JtQlMRZpjOc

Spoločnosť si pripravila jedno špeciálne prekvapenie – v Deň Nepočujúcich, v nedeľu 30. septembra, bude všetky svoje reklamy tlmočiť do posunkového jazyka. Chce tak ukázať verejnosti, ako sa cítia ľudia so sluchovým postihnutím.

Nepočujúcim môže pomôcť aj verejnosť, a to kresbou v špeciálnom online skicári. Za každú venuje Nadačný fond Telekom jedno euro na podporu nepočujúcich podnikateľov.

Telekom používa pri slove Nepočujúci veľké N na znak spolupatričnosti k tejto komunite. Viac o tom, ako Telekom pomáha Nepočujúcim, nájdete na www.rozumiemenepocujucim.sk.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.