Piatok, 23. august, 2019 | Meniny má Filip

Manažment domén – viac ako len registrácia!

Byť vlastníkom niekoľkých desiatok domén, ktoré aktívne používame, je niekedy náročnejšie, ako sa môže zdať. Najmä, ak má registrátor systém, ktorý nespĺňa základné atribúty, ako je funkčnosť, prehľadnosť a flexibilita.

Samotná registrácia domény nie je pre väčšinu subjektov na tomto poli problém. Ten prichádza v okamihu, keď si človek uvedomí, že potrebuje niečo viac ako „len registráciu“. Napríklad prehľadný manažment DNS serverov, možnosť modifikovať NS záznamy v prípade DNS hostingu, alebo jednoduché vykonávanie zmien vlastníkov domén.

Prehľadný a vecný zoznam domén s uvedením stavu v akom sa nachádzajú, prípadne predpokladaný čas expirácie tiež nebýva u registrátorov pravidlom. Z hľadiska funkčnosti celého prostredia, v ktorom domény manažujú, absentujú aj ďalšie funkcie, ako sú napríklad automatické predlžovanie registrácií, transparentný systém notifikácií, prípadne „vyšší level“ - API rozhranie. Nie veľmi časté sú takisto doplnkové služby, medzi ktoré patria napríklad poistenie domény, multi-year registrácie (registrácie domén na viac rokov dopredu), automatické predlžovanie registrácie z kreditného systému a pod.

WEBGLOBE sa zaoberá registráciami domén už viac ako 12 rokov. Široké portfólio služieb a potreby vlastníkov, resp. správcov domén spoločnosť doviedli k vytvoreniu nástroja na správu domén, ktorý spĺňa všetky kritériá na prehľadný, užívateľsky príjemný, jednoduchý a zároveň funkčný systém. Klienti tak majú k dispozícii:

• prehľadný zoznam registrovaných domén vrátane informácií o expirácii a stave domén
  • možnosť meniť DNS záznamy pre takmer všetky koncovky (môžu si kedykoľvek zmeniť DNS záznamy domény on-line; zmena sa prejaví priamo v centrálnom registri)
  • možnosť manažovať DNS skupiny pre jednoduchšie hromadné zmeny DNS záznamov
  • registrácia v reálnom čase (s post-paid systémom účtovania)
  • kreditný systém
  • poistenie domény (výnimočná služba pre „zábudlivcov“)
  • možnosť automatického predlžovania domén
  • prepracovaný notifikačný systém
  • ochotnú a profesionálnu technickú podporu
Viac informácií vám ochotne poskytnú aj na bezplatnom telefónnom čísle 0800 188 987, prípadne na adrese sales@webglobe.sk. Kompletný cenník domén nájdete na ich webe www.webglobe.sk – ak máte viac ako 20 domén, radi vám pripravia špecifickú ponuku.

Last minute tipy: Top ponuky na koniec leta

Nestihli ste ešte dovolenku? Vyberajte si z lákavých ponúk na konci sezóny.

Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne

Slovenská technická univerzita v Bratislave opäť dokázala, že vie konkurovať univerzitám na svetovej úrovni.

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.