Piatok, 13. december, 2019 | Meniny má Lucia

Unikum využíva v kontextovej reklame Etarget

V rámci online marketingových aktvít pre svojich klientov sa spoločnosť Unikum zameriava aj na kontextovú reklamu. Na Slovensku je v tomto odvetví jednotkou služba Etarget. Inzeráty zobrazujúce sa na stránkach na základe obsahu spravujeme v súčasnosti aj pre dlhoročného klienta, školu varenia Chefparade.

Inzercia na základe kontextu na stránke

Jednou z možností online inzercie je zobrazovanie inzerátov na základe kontextu. Ide o grafické bannery, či textové reklamy zobrazené na weboch spolupracujúcich so spoločnosťou, ktorá sprostredkuje takúto formu ako napr. Etarget alebo AdWords od Googlu. Veľmi zjednodušene povedané vytvoríte vlastné inzeráty a nastavíte optimálne cielenie. Cieliť môžete podľa záujmov a určovať, kde sa reklama zobrazí zas podľa stránok, ktoré vám Etarget ponúka. Dôležitá je samozrejme maximálna cena za preklik a azda najdôležitejšia časť správy kampane je pravidelná optimalizácia.

Reklama vo vyhľadávaní vs. kontextová reklama

Množstvo inzerentov porovnáva tieto 2 druhy online reklamy a vo väčšine prípadov ostane len pri klasických "pepecéčkach". Sú prípady, pre ktoré skutočne nie je reklama v kontexte lákavá. Avšak pri menej známej službe, ktorú ľudia nemusia automaticky poznať, ako je napríklad večerný kurz exotických kuchýň je využitie kontextovej reklamy rozumné. Narozdiel od užívateľa prichádzajúceho cez vyhľadávač, nie je "kontextový zákazník" tak prísny na stránku, na ktorú sa dostane. Je otvorený voči novej službe a dáva jej príležitosť osloviť ho.

Reklamu v kontextovej sieti rozhodne naša společnosť Unikum odporúča hlavne novým službám či produktom. Treba však dbať na pravidelnú optimalizáciu a sledovanie ROI. Kvalitné nastavenie kontextovej reklamy môže trvat aj dlhé týždne.

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Kam na výlet so svojimi známymi

Darovať možete aj kúsok Slovenska.

First moment Turecko: Využite zľavy na špičkové hotely

First moment zľavy do Turecka očakáva veľa dovolenkárov. Ušetrite za top hotely.

Slovenské Vianoce kedysi a dnes

Aké boli a aké sú Vianoce dnes.