Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Cyklotrasy a tipy na výlety nájdete na stránke CENTROPE

Máte pár dní voľna a chuť vyraziť na výlet? Ste vášnivý cyklista a radi by ste vyskúšali novú cyklotrasu? Hľadáte zaujímavú atrakciu alebo program na víkend pre Vaše deti? Odteraz nájdete odpovede na Vaše otázky pod jednou adresou na novom turistickom portáli. Začiatkom júla bol sprístupnený nový turistický informačný portál  www.tourcentrope.eu.

Projekt, ktorý koordinuje Slovenský dom CENTROPE, vznikol v spolupráci regionálnych organizácií cestovného ruchu 8 spolkových krajín, krajov a žúp na území Rakúska, Maďarska, Slovenska a Českej republiky, vrátane hlavného mesta Bratislavy a Bratislavského samosprávneho kraja.

Mapy, popis cyklotrás, obtiažnosť

Na www.tourcentrope.eu nájdete popis 40 cyklistických trás, vrátane ich dĺžky, stupňa obtiažnosti, či prevládajúceho povrchu. Portál Vám tiež predstaví vyše 60 atraktívnych kultúrnych a voľnočasových podujatí , ktoré si môžete vyhľadať podľa dátumu konania, typu podujatia, alebo trebárs podľa kritéria, či sú vhodné pre deti alebo je na ne voľný vstup. Vaše rozhodovanie o tom, kam sa najbližšie vyberiete na výlet, uľahčí tiež ponuka takmer 160 pamätihodností a zaujímavých miest, medzi ktorými sú pamiatky zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, špičkové múzeá a galérie, vzácne chrámy a kostoly, ale aj unikátne prírodné parky, či kuriozity, ktoré robia región CENTROPE takým jedinečným a pestrým.

Najobľúbenejšie trasy

K najobľúbenejším trasám patrí napr. Dunajská cyklotrasa Eurovelo 6, alebo nádherná vyše 100-kilometrová cyklotrasa prechádzajúca regiónom Weinviertel a spájajúca Viedeň s moravskou metropolou Brno (Eurovelo9). Legendárnou je tiež Neziderská cyklotrasa okolo najväčšieho stepného jazera v Strednej Európe. Napriek svojej dĺžke (135 km) je vďaka malému prevýšeniu a skvelým povrchom mimoriadne vhodná aj pre rodiny s deťmi, a to práve v tomto ročnom období. Na bicykli sa počas týždňa mobility dostanete napr. do známeho rímskeho kastela Petronell-Carnuntum, obdivovať môžete unikátnu faunu národného parku Seewinkel, zastaviť sa jedinečných termálnych kúpeľoch Bűk neďaleko Szombathely alebo dokonale spoznať Mikulovskú vínnu oblasť po perfektne značených cyklochodníkoch Moravskej vínnej cesty. Nenáročný cyklovýlet ponúka nedávno sprístupnený cylkomost ponad rieku Moravu, ktorý spája bratislavskú časť Devínska Nová Ves s rakúskou obcou Schlosshof.

Všetky informácie na webstránke sú v rodnom jazyku, takže o atrakciách trebárs na Južnej Morave, v Dolnom Rakúsku alebo v okolí Györu či Soprone sa dozviete v slovenčine.

V druhej polovici roka pribudne ku klasickej webovej stránke aj mobilná aplikácia pre väčšinu smartfónov.

Viac informácií:

Slovenský Dom CENTROPE http://domcentrope.sk/, email: info@tourcentrope.eu

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.