Energie2 do konce roku plyn nezdraží

Dodavatel zemního plynu a elektřiny - společnost Energie2, a. s., Praha, do konce letošního roku dodávky zemního plynu pro žádnou skupinu odběratelů nezdraží. Nebude tak následovat energetickou společnost E.ON, která oznámila, že zvýší do listopadu ceny plynu pro domácnosti v průměru o dvě procenta. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

,,Navzdory růstu cen ropy, od které se odvíjí ceny plynu na světových burzách, udržíme stabilní ceny nejméně do konce letošního roku. Po zdražení plynu společností E.ON se náš odstup od jejích cen ještě zvětší, ve prospěch našich zákazníků. Již doposud jsme byly v průměru levnější než velcí dodavatelé a provozovatelé plynárenských sítí E.ON a RWE. Například na distribučním území E.ON je pro domácnosti používající plyn k topení (50 000 - 55 000 kWh, TOPENÍ D3,M3) již v současné době Energie2 levnější o 7,1 procenta. Na distribučním území RWE je pro domácnosti používající plyn k ohřívání vody (nad 1 890 do 7 560 kWh) v současné době Energie2 levnější oproti RWE až o 46,7 procenta“, vysvětlil D.Vlnka.

Dodal,že podle srovnání portálů zabývajících se cenami energií, patří Energie2 ke třem nejlevnějším dodavatelům zemního plynu na českém trhu. ,,Jsme výrazně levnější než dominantní dodavatelé plynu a elektřiny, navíc ceny umíme pro velké odběratele i individuálně přizpůsobit. Umožňují nám to obchody s oběma komoditami na evropských burzách a spolupráce se zahraničními výrobci a dodavateli elektřiny a zemního plynu. Nejsme tedy závislí od dominantních hráčů na místních trzích, umíme být pružní a operativně se přizpůsobit vývoji“, řekl D. Vlnka.

Dodal, že tyto faktory, spolu s nižšími režijními náklady a ochotou se podělit se zákazníkem o marži, Energii2 umožňují prodávat elektřinu a zemní plyn dlouhodobě levněji, než většině konkurenčních společností. Energie2 se snaží i o to, aby její ceny byly stabilní co nejdelší dobu. Také filosofie stability se podepsala na pravidelných meziměsíčních nárůstech počtu klientů i celkového odběru plynu a elektřiny.

,,Energie2 míní ceny pro odběratele udržovat dlouhodobě mezi nejnižšími na trhu tak, aby domácnosti mohli reálně ušetřit každoročně tisíce korun. Změna dodavatele je přitom pro občany jednoduchá a firma zadarmo zabezpečí všechny potřebné úkony. Stačí podpis plné moci. Smlouvu je přitom možné uzavřít přes internet a v tomto případě firma ještě navíc poskytuje zákazníkům další benefit na úrovni 2 % z neregulované části standardní ceníkové ceny a to po celou dobu trvání smlouvy“, vysvětlil D.Vlnka.

Energie2 zaznamenala od začátku tohoto roku v ČR významný nárůst počtu odběrných míst i samotného odběru plynu a elektřiny. Ve srovnání se závěrem roku 2011, se za 7 měsíců do srpna 2012, zvýšil počet odběrných míst zemního plynu 11,9-násobně a odběr plynu v m3 se zvýšil 15,1-násobně. V komoditě elektřina se počet odběratelů Energie2 za stejné období zvýšil 1,5- násobně a odběr elektřiny v MWh 3,3-násobně. Energie2 úspěšně působí na českém, slovenském a začíná i na polském trhu.

Kontaktní informace pro ČR:
Energie2, a. s.
Praha, Křenova 438/7
162 00 Praha 6, Veleslavín
email: info@energie2.cz
www.energie2.cz

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.