Taika - rozprávka tisíc a jednej rôznych možností

nepomenovaný-r588.jpg

Vždy ste obdivovali prepychovosť a lesk baroka? Alebo máte radšej jemné detaily? Akýkoľvek vkus máte - alebo niečo medzitým - Tikkurila vyvinula Taika perleťové farby a glazúry, ktoré vám ponúkajú nekonečné množstvo možností pre improvizáciu. S Taikou môžete ľahko vniesť do svojho domova pôsobivé zmeny, bez ohľadu na to, či chcete v spálni exotiku Východu, alebo spríjemniť domov drobnými trblietavými zmenami. Farby Taika vám tiež pomôžu, aby vaše šablóny a vzory slávili úspech. Vyskúšajte, aký vzájomný kontrast vytvárajú matné povrchy stien a perleťové vzory. Prečo to neskúsiť? Produkty Taika sú vodouriediteľné a kvalitné. Dúfame, že táto brožúra vás bude inšpirovať k vytvoreniu neopakovateľnej atmosféry vo vašom vlastnom domove. S produktami Taika to ide ako mávnutím čarovného prútika! Perlové glazúry Taika so striebornou bázou ponúkajú jasné, perleťové odtiene, zatiaľ čo farby so zlatou bázou vytvárajú teplé a bohaté odtiene. Nasledujúce príklady ukazujú rôzne spôsoby, ako používať a kombinovať farby a vzory.

espoo 36 lh3-r451.jpgtaika_barcelona-r222.jpg

TAIKA PERLEŤOVÁ FARBA

Vodouriediteľná, nepriehľadná, tónovateľná, akrylátová farba, ktorá vytvára perleťový efekt. Používa sa na vnútorné steny, nábytok a podobne, všade tam, kde chcete vytvoriť moderný efekt. Môže byť použitá ako prvý náter alebo na pretieranie starších náterov. Správne osvetlenie dokáže zvýrazniť impozantnosť efektu. Jasné a perleťové odtiene dosiahnete zo striebornej bázy Taika Pearl Paint a teplé a korenisté odtiene zo zlatej bázy.

TAIKA PERLEŤOVÁ GLAZÚRA

Polotransparentná, vodouriediteľná, tónovateľná špeciálna glazúra  s perleťovým efektom. Vyvážený povrch môžete dosiahnuť výberom odtieňa podkladu,  čo najpodobnejšieho odtieňu glazúry. Glazúru aplikujte na stenu vopred natretú. Kedže Taika perleťová glazúra  je transparentná, farba základu vždy významne ovplyvní konečný vzhľad. Vhodným svetlom  zvýrazníte efekt.

INŠPIRÁCIE

Na začiatok naneste na stenu farbu, najlepšie od spoločnosti Tikkurila. Nechajte uschnúť. Okolie plochy, ktorú chcete maľovať prelepte páskou. Silnejšie popritláčajte vnútorný okraj pásky tak, aby pod ňu farba nezatekala. Pásku odstráňte ihneď po aplikácii.

Vytváranie vzorov valčekom

Naneste 2 vrstvy farby Taika Pearl Paint. Použite valček s krátkymi štetinami. Nanášať môžete vertikálne alebo v kris-kros smere.

valček 1-r320.jpgvalček 2-r751.jpg

Vytváranie vzorov štetcom

Valčekom nahrubo naneste Taika Pearl Paint, cca 1 m2, aby farba nezaschla. Na čerstvo namaľovanú plochu vytvárajte horizontálne alebo vertikálne ťahy s polyester-nylónovým štetcom.

štetec 1-r249.jpgštetec 2-r402.jpg

Tupovanie špongiou

Navhčite prírodnú špongiu vodou a vyžmýkajte ju takmer do sucha. Špongiu zľahka namočte do Taika Pearl Paint a otrite o kúsok kartóna, aby sa odstránila prebytočná farba. Špongiu jemne pritláčajte o povrch, ktorý chcete upraviť. Môžete ju otáčať v ruke, čím docielite viac výraznejších vzorov.

špongia-r128.jpg

Maľovanie pomocou šablóny

Pripevnite šablónu na požadované miesto lepiacou páskou. Z penovej gumy si vytvoríte tupovač tak, že ju ohnete a dookola obviažete lepiacou páskou. Tupovač zľahka namočte do Taika Pearl Paint a otrite o kúsok kartónu, aby sa odstránila prebytočná farba. Tupovač jemne otláčajte na šablónu. Šablónu odstráňte ihneď po aplikácii.

šablóna-r477.jpg

Natieranie nábytku a dekoračných predmetov

Rozrieďte základnú farbu na nábytok Feelings Furniture Primer s 5 - 10 % vody a nazákladujte povrch.
Na malé objekty a nábytok aplikujte dve hrubšie vrstvy vrchnej farby na nábytok Feelings Furniture Paint. Ak maľujete väčšie predmety, na začiatok naneste hrubšiu vrstvu farby valčekom a potom roztrite polyester-nylónovým štetcom. Taika perleťovú farbu môžete nanášať priamo na prírodné drevené povrchy aj bez potreby základu. Ak je potrebné rieďte prvú vrstvu s 5 - 10 % vody. Na nábytku môžete použiť rôzne efekty, rovnako ako na stenách a rôznych dekoračných predmetoch.

10-r430_res.jpg

Pre viac informácií a inšpirácie webovej stránke www.tikkurila.sk.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.