Štvrtok, 14. november, 2019 | Meniny má Irma

Ako si správne vybrať doménu

Výber domény stále mnoho ľudí podceňuje. Ide pritom o jedno z najdôležitejších rozhodnutí pri spustení nového webu.

Doména je vstupnou bránou k vášmu webu a jej výber je preto takmer osudové rozhodnutie. Pokiaľ si tento krok dostatočne nepremyslíte, neskôr budete ľutovať. Ľudia vám na váš web neprídu, vaša práca bude zbytočná, prídete o možných zákazníkov a tým aj o peniaze.

Prvým krokom pri rozhodovaní o doméne by mal byť výber doménovej koncovky. Pokiaľ chcete pôsobiť na území Slovenskej republiky a cieliť svôj web na slovenských užívateľov, je pre vás národná doména doména .sk jasnou voľbou. Táto doména je na Slovensku najžiadanejšia a logicky preto aj najregistrovanejšia.

To, že vám má doména do budúcna zarobiť peniaze neznamená, že nemôžete ušetriť už pri jej registrácií (Pozn. ušetriť tu rozhodne neznamená podceniť a odbiť rozhodovací proces pri výbere správneho mena domény). Vyplatí sa zistiť si, aké podmienky ponúkajú jednotliví registrátori na trhu a vybrať si toho najvýhodnejšieho.

Medzi najväčších registrátorov .sk domén patrí napríklad spoločnosť ACTIVE 24. Na svojom konte ich má už takmer 18 000. Okrem nízkych cien, ktorá je u nich nastavená na 9,90€ za registráciu domény, poteší bohatým zoznamom výhod a bonusov, ktoré ku každej doméne zadarmo poskytujú.

Jednou z nich je možnosť zadarmo si aktivovať webovú vizitku na portáli Superstránka. To je služba pre všetkých, ktorí chcú byť na internete vidieť a mať všetky informácie, ako sú fotky, texty, odkazy a sociálne siete na jednom mieste.

Okrem toho spolu s doménou získa zákazník ACTIVE 24 prístup k nástroju „Fotogaléria“. To je miesto až pre dve stovky fotiek, ktoré môžete na sieť jednoducho nahrať a následne spravovať. Ďalším bonusom je presmerovanie webu a e-mailov zadarmo. Lákavá je ponuka DNS parkovania a redakčného systému eZ Express, samozrejme zadarmo.

Každá doména je jedinečná a tak v tomto odvetí platí viac než kde inde, že rozhoduje rýchlosť. Pokiaľ narazíte na svoju vysnívanú doménu, nie je preto dôvod váhať. Takže vyberajte, ale pozor, aby ste ponuku nepremeškali.

pr-clanky-490px-r964.jpg

Raj prírodného snehu Aflenzer Bürgeralm v regióne HOCHsteiermark

Stredisko zimných športov pre milovníkov prírodného snehu

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.