Ako si správne vybrať doménu

Výber domény stále mnoho ľudí podceňuje. Ide pritom o jedno z najdôležitejších rozhodnutí pri spustení nového webu.

Doména je vstupnou bránou k vášmu webu a jej výber je preto takmer osudové rozhodnutie. Pokiaľ si tento krok dostatočne nepremyslíte, neskôr budete ľutovať. Ľudia vám na váš web neprídu, vaša práca bude zbytočná, prídete o možných zákazníkov a tým aj o peniaze.

Prvým krokom pri rozhodovaní o doméne by mal byť výber doménovej koncovky. Pokiaľ chcete pôsobiť na území Slovenskej republiky a cieliť svôj web na slovenských užívateľov, je pre vás národná doména doména .sk jasnou voľbou. Táto doména je na Slovensku najžiadanejšia a logicky preto aj najregistrovanejšia.

To, že vám má doména do budúcna zarobiť peniaze neznamená, že nemôžete ušetriť už pri jej registrácií (Pozn. ušetriť tu rozhodne neznamená podceniť a odbiť rozhodovací proces pri výbere správneho mena domény). Vyplatí sa zistiť si, aké podmienky ponúkajú jednotliví registrátori na trhu a vybrať si toho najvýhodnejšieho.

Medzi najväčších registrátorov .sk domén patrí napríklad spoločnosť ACTIVE 24. Na svojom konte ich má už takmer 18 000. Okrem nízkych cien, ktorá je u nich nastavená na 9,90€ za registráciu domény, poteší bohatým zoznamom výhod a bonusov, ktoré ku každej doméne zadarmo poskytujú.

Jednou z nich je možnosť zadarmo si aktivovať webovú vizitku na portáli Superstránka. To je služba pre všetkých, ktorí chcú byť na internete vidieť a mať všetky informácie, ako sú fotky, texty, odkazy a sociálne siete na jednom mieste.

Okrem toho spolu s doménou získa zákazník ACTIVE 24 prístup k nástroju „Fotogaléria“. To je miesto až pre dve stovky fotiek, ktoré môžete na sieť jednoducho nahrať a následne spravovať. Ďalším bonusom je presmerovanie webu a e-mailov zadarmo. Lákavá je ponuka DNS parkovania a redakčného systému eZ Express, samozrejme zadarmo.

Každá doména je jedinečná a tak v tomto odvetí platí viac než kde inde, že rozhoduje rýchlosť. Pokiaľ narazíte na svoju vysnívanú doménu, nie je preto dôvod váhať. Takže vyberajte, ale pozor, aby ste ponuku nepremeškali.

pr-clanky-490px-r964.jpg

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.