zltymelon.sk: Požičiavanie priamo medzi ľuďmi už aj na Slovensku

Kolektívne pôžičky vo svete postupne menia finančný systém. Žltý melón ako prvý prináša túto zmenu na Slovensko.

Kolektívne pôžičky umožňujú požičiavanie peňazí priamo medzi ľuďmi. Tento model vynecháva nákladné finančné inštitúcie a umožňuje tak žiadateľom získať pôžičký za výhodnejších podmienok a investorom lepšie zhodnotiť svoje investície. Je to priamy, transparentný a jednoduchý systém.

Prednedávnom zahájil svoju činnosť prvý portál poskytujúci kolektívne pôžičky na Slovensku - Žltý melón (www.zltymelon.sk).

Ako funguje Žltý melón?

Základ Žltého melónu spočíva v aukciách pôžičiek. Úveroví analytici najprv overia bonitu všetkých žiadateľov o pôžičku, ktorí musia spĺňať prísne kritériá. Využíva pritom hodnotiaci proces podobný tomu, aký používajú banky. Overení žiadatelia následne založia aukciu na svoju pôžičku. Princíp aukcií im zabezpečí veľký počet investorov s navzájom si konkurujúcimi ponukami a tým aj tie najlepšie podmienky pre ich pôžičky. Investori pritom diverzifikujú svoju investíciu medzi väčší počet žiadateľov a je len na ich rozhodnutí komu, koľko a za akých podmienok požičajú.

Kolektívne pôžičky vo svete

Kolektívne pôžičky už niekoľko rokov úspešne fungujú takmer v každej krajine západného sveta a aj v susedných krajinách. V roku 2011 zabezpečili pôžičky v celkovej hodnote prevyšujúcej 1 mld. USD a vývoj v prvom polroku ukazuje, že tento objem bude v roku 2012 výrazne prekonaný.

Hlavným dôvodom tohto rozmachu je, že po rokoch nízkeho úročenia bankových vkladov a iných foriem investícií, ľudia hľadajú alternatívy ako zhodnotiť svoje úspory. Kolektívne pôžičky pri tom štandardne dosahujú čistú výnosnosť 6 % – 10 % a nebýva zriedkavosťou, že je to ešte viac. Rizikový profil dlžníkov je pri tom vysoko nadpriemerný a predstavuje ľudí, ktorí jednoducho iba hľadajú na trhu lepšie podmienky pre refinancovanie svojich existujúcich drahých úverov.

www.zltymelon.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu