Pondelok, 20. máj , 2019

Ako na nákupy v New Yorku?

Možno to tak nevyzerá, no New York ponúka okrem luxusu aj kolekcie, ktoré sú dokonca omnoho lacnejšie v porovnaní s inými Európskymi metropolami. Nechajte sa uniesť nakupovaním v New Yorku!

Možno to tak na prvý pohľad nevyzerá, no New York ponúka okrem luxusu aj cenovo dostupné kolekcie, ktoré sú dokonca lacnejšie v porovnaní s inými Európskymi metropolami (a samozrejme aj Bratislavou). Nechajte sa uniesť nakupovaním a prejdite sa po najväčších obchodných domoch v New Yorku – garantujeme, že neodídete naprázdno! Do New Yorku sa pritom dostanete lacnejšie než ste si mysleli - stačí si vyhľadať lacné letenky do New Yorku na webe.

Outlety skoro zadarmo
New York ponúka aj obchodné domy plné lacnejšieho oblečenia. Značkové kúsky viete kúpiť aj so 70 % zľavou, čo je temer zadarmo!
Century 21 je obľúbený obchod Američanov pretože ponúka zľavy od 40 do 70 % na drahé kúsky vrátane okuliarov, topánok, kozmetiky a iných doplnkov. Woodbury Common Premium Outlets je ďalšie obrovské nákupné centrum v ktorom zoženiete značkové oblečenie z minulej sezóny za minimálne polovičné ceny. Woodbury momentálne ponúka okolo 220 obchodov a vďaka tomu, že zaberá 72 000 m2, je z neho najväčší outlet na svete. Orientácia v ňom je však jednoduchá – jednotlivé časti sú rozdelené do farebných zón. Nájdete tu napríklad Reebok, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Puma, Prada či známe oblečenie od Ed Hardyho.

Luxus, luxus, luxus
Máte dobrý vkus, milujete módu a neprekážajú vám hriešne drahé kúsky? New York čaká aj na Vás. Neváhajte obehať tie najluxusnejšie obchody ponúkajúce nádherné kúsky z aktuálneho sveta módy. Medzi najdrahšie ulice sveta patrí 5. Avenue preplnená obchodmi a butikmi. Všetko sa tu točí okolo módy, takže sa budete cítiť ako v raji.
Saks Fifth Avenue je obchodný dom špecializujúci sa na predaj cenovo náročnejšieho tovaru. Je postavený od roku 1902 a ponúka skutočne kvalitné oblečenie a doplnky. Podobne je na tom aj Bergdorf Goodman, obchodný dom na 5. Avenue, určený pre všetkých zákazníkov s dobrým vkusom. Postavený bol v roku 1928 a na siedmich poschodiach ponúka všetko, čo sa dá nosiť. Nájdete v ňom zvučné značky ako Chanel, Giorgio Armani, Gucci, Versace alebo aj Yves Saint Laurent.

Nákupné centrá
Dostali ste chuť na bežné nákupné centrum? Queens Center a Macy's sú dve nákupné strediská plné oblečenia a iných doplnkov. V Queens Center je viac ako 150 obchodov a nájsť tu môžete značky ako H&M, Gap alebo Victoria's Secret. Forever 21 zas ponúka až neuveriteľne jednoduché a ľahko kombinovateľné oblečenie do vášho šatníka za mimoriadne priaznivé ceny.

Vychýrený second hand
V našich končinách sú veci z druhej ruky nežiadané. Máme pocit, že použité oblečenie pôsobí nevkusne a i keď si nejaký kúsok kúpime napokon aj tak zostane nepovšimnutý na poličke v šatníku. Obyvatelia New Yorku to však celé vidia inak, a na použitých kúskoch nevidia nič zlé. Housing Work Thrift Shop je populárny second hand ktorý má svoje pobočky, prekvapivo, vo viacerých luxusných štvrtiach NY. Mnohé veci z tohto obchodu sú vlastne nové ešte s visačkami, pretože majiteľom sa nepáčili alebo boli nevhodným darčekom. Zisk z predaja týchto vecí ide na pomoc ľuďom bez domova alebo pacientom s HIV alebo AIDS. V tomto obchode viete okrem oblečenia a doplnkov v podobe opaskov, šatiek, šálov, klobúkov a i. nájsť aj osemnásť karátové zlaté hodinky od Cartiera, kabelku Gucci alebo iný luxusný tovar.

Elektronika
Popri oblečení by sme skoro zabudli na iný tovar. Ulice New Yorku ponúkajú aj elektroniku – predajňa CompUSA, nachádzajúca sa na 5th Avenue a 37th Street, vás privíta počítačovou a výpočtovou technikou. Fotoaparáty, kamery a inú elektroniku za tretinové ceny nájdete v predajni JR Electronics na 23 Park Row.

NÁŠ TIP: Lacné letenky do New Yorku si možete pohodlne vyhľadať a zabookovať napríklad na webe letenkyletenky.sk . A potom sa už len tešiť na nákupy v „Big Apple“.

Do finále McDonald´s Cupu postúpili mladí Vranovčania

Krajským kolom v Sabinove prešli suverénnym spôsobom. .

Atos poukázal na spotrebu mobilných aplikácií

Atos zoradil tridsiatku najpopulárnejších mobilných aplikácií sveta podľa spotreby energie.

Spotreba 30 populárnych aplikácií

Slovenskí právnici partnermi právnickej kancelárie CMS

Petra Čorba Stark a Michal Huťan sú od mája partnermi bratislavskej pobočky renomovanej medzinárodnej právnickej kancelárie CMS.