Pre úspech v podnikaní sú dôležití spoľahliví partneri

Bratislava 15. októbra (TASR-OTS) - Ako vznikla myšlienka vyrábať a predávať mrazené pekárenské výrobky? František Ambrovics, majiteľ pekárne Fornetti, si podnikateľský nápad priniesol ...

Bratislava 15. októbra (TASR-OTS) - Ako vznikla myšlienka vyrábať a predávať mrazené pekárenské výrobky? František Ambrovics, majiteľ pekárne Fornetti, si podnikateľský nápad priniesol spoza hraníc.

V roku 1999 som v maďarskom Győri sedel na kávičke. Zrazu som ucítil vôňu čerstvo pečených výrobkov Fornetti a myšlienka priniesť túto arómu aj na Slovensko bola na svete. Nasledujúce ráno som čakal pred obchodom na zásobovacie auto, aby som získal kontakt na výrobcu. Zavolal som do Kecskemétu a po polročnej príprave sme kúpili Master licenciu od vlastníka značky. Na začiatku sme mali len 2 zamestnancov a 3 franchise partnerov, výrobky sme dovážali z Maďarska. Keď sme ale videli, že Fornetti majú úspech, spustili sme výrobu mrazených pekárenských výrobkov sami. Dnes máme 300 zamestnancov, 250 franchise partnerov a približne 700 ďalších odberateľov tovaru. Produkujeme vyše 100 druhov výrobkov a máme dodávateľov, s ktorými spolupracujeme už od začiatku. Jedným z nich je aj ZSE Energia.

Aj napriek konkurenčným ponukám ste zostali verní svojmu dodávateľovi energií. Prečo je pre vás partnerstvo so ZSE Energia dôležité?

Chceme, aby naše zmluvné vzťahy boli korektné. Dlhoročná spolupráca vzniká a má význam iba vtedy, ak je výhodná pre obe strany. Pre našu firmu a rovnako aj pre mňa je najdôležitejšia cena jednotlivých komodít, zmluvné a obchodné podmienky. Ak má byť partnerstvo dlhodobé, nesmieme zabúdať na klientske, ani na ľudské vzťahy. Dbať musíme na vzájomnú komunikáciu, profesionalitu, promptnosť a spoľahlivosť. Môžem povedať, že dlhoročná spolupráca, služby a servis ZSE Energia fungujú veľmi dobre.

ZSE Energia má na trhu aj novú komoditu - plyn. Myslíte si, že by združená dodávka elektriny a plynu bola zaujímavá aj pre výrobné prevádzky, ako je tá vaša?

Vieme o tom, že ZSE Energia ponúka okrem elektriny aj plyn. Združenú dodávku oboch komodít vnímame kladne aj z dôvodu neustáleho zavádzania inovácií.

www.zse-energia.sk

lt jk

Prihláste sa a vložte PR článok

VW Tiguan Allspace: prvé sedemmiestne SUV od Volkswagnu

Z väčších rozmerov a dlhšieho rázvoru modelu Allspace ťaží celá posádka a aj batožinový priestor.

3 pravidlá pre lepší dôchodok

Tretina našich dôchodcov má penziu od 305 do 410 €. Ak sa obávate, či vám taký dôchodok bude stačiť, nespoliehajte sa len na štát.

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?