Novinár v Anglicku zaplatí viac ako učiteľ

V Španielsku je drahšia poistka pre majiteľov červených áut, reportér v Anglicku zase zaplatí viac ako učiteľ. Prečo je to tak? Cena povinného zmluvného poistenia totiž zohľadňuje mieru rizika, ktorú prináša poistený. Ovplyvňujú ju napríklad skúsenosti vodiča, jeho vek, história škôd, povolanie, ale aj to, či v aute vozí deti.

Prečo sú ceny poistiek rôzne

Prihliadame ale aj na výkon auta, vek, hmotnosť, typ a značku,“ povedal Rastislav Nemeček z ČSOB Poisťovne. „Cenu ovplyvňuje aj fakt, ako často vodič jazdí, teda či je tzv. víkendovým vodičom, ale aj to, či šoféruje v meste alebo dedine,“ doplnil Rastislav Nemeček.

Najviac poistných udalostí hlásia dvadsiatnici

Opatrné by mali byť všetky vekové kategórie, no krivka poistných udalostí stúpa po získaní vodičského preukazu v 18. až 20. roku života. Opätovný nárast zaznamenávame u starších majiteľov vozidiel po 80tke.

Škody môžu byť vysoké

Správny výber poistenia môže vodičovi ušetriť množstvo eur. Poistenec ČSOB Poisťovne zrazil bicyklistu, ktorý na mieste nehody tvrdil, že mu nič nie je a žiadal len náhradu bicykla (16,60 €). Poistený zaplatil a odviezol cyklistu domov. Poškodený na druhý deň išiel k lekárovi, kde bolo diagnostikované krvácanie do mozgu s následnou invaliditou. „Za poisteného sme vyplatili zatiaľ viac ako 19 000 €,“ doplnil Rastislav Nemeček.

Počet poistných udalostí verzus počet registrovaných áut

Rebríček otvára Mongolsko, kde je až 30 % poistných udalostí v porovnaní s počtom registrovaných vozidiel. Po ňom nasleduje Dánsko s 20 % a Marícius s 19 %. Slovensko sa nachádza na 19. priečke spolu so Švajčiarskom. Obe krajiny majú zhodne 6 % poistných udalostí na počet registrovaných vozidiel.

Počet áut na 1 km

Situáciu na cestách ovplyvňuje aj premávka. Najväčší počet áut na 1 km je v Hong Kongu, po ňom nasleduje Monako so San Marínom a následne Andora.

Orientačné porovnanie cien povinného zmluvného poistenia

Príklad uvádzame na modelovom, na Slovensku vyrábanom vozidle s apostrofom v názve 85 kW 1600 cc, pričom vek vodiča je 33 rokov:

Orientačná cena:

Taliansko .. 400 €
  • Belgicko … 300 €
  • Holandsko … 200 €
  • Nemecko … 250 €
  • Rakúsko … 230 €
  • Česko … 125 €
  • Slovensko, ČSOB Poisťovňa … 116 €

ČSOB Poisťovňa ponúka výhodné povinné zmluvné poistenie

Zľavy pre rodiny

Ponúkame zľavu pre rodiny s deťmi. Každý vodič a zároveň rodič má v ČSOB Poisťovni zľavu. Podmienkou je, aby dieťa nemalo viac ako 15 rokov.
Druhé auto v rodine získava automaticky zľavu vo výške 5 %. Podmienkou je rovnaká adresa trvalého pobytu. Ak si chce klient poistiť dve autá súčasne, sám si rozhodne, na ktoré auto si uplatní zľavu.

Bonusy:

vodiči bez nehody získavajú bonus až do výšky 55 %,
  • automaticky majú aj obchodnú zľavu vo výške 30 %,
  • ak sa rozhodnú pre ročnú platbu poistného, získavajú zľavu 5%,
  • zmluva sa dá uzatvoriť aj na 2 roky s garantovanou cenou na celé obdobie spolu s dodatočnou zľavou 5%,
  • je možné získať zľavu 10 % v prípade havarijného poistenia vtedy, ak si PZP dojednal klient v ČSOB Poisťovni.

Ponúkame ďalšie výhody:

ponúkame nadštandardné limity poistného plnenia, pri škode na zdraví až do 5 mil. €, pri škode na majetku 2 mil. €,
  • atraktívne NONSTOP asistenčné služby,
  • úrazové poistenie detí prepravovaných vo vozidle úplne zadarmo.

Klienti si môžu poistenie uzatvoriť rýchlo a jednoducho buď prostredníctvom internetu na www.csobonline.sk , na infolinke 0850 111 303, osobne v každej pobočke banky alebo na poradenských miestach ČSOB Poisťovne.

Čo je to povinné zmluvné poistenie

Povinné zmluvné poistenie (PZP) je poistenie zodpovednosti za škody spôsobené prevádzkou motorového
vozidla, bez ktorého žiaden majiteľ motorového vozidla nesmie vyjsť na cestu.

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.