S hypotékou v ČSOB ušetríte

Hypotéku si najčastejšie berú ľudia s ukončeným stredoškolským vzdelaním

Vlastné bývanie si prostredníctvom hypotéky najčastejšie financujú ľudia so stredoškolským vzdelaním ukončeným maturitou. Zo štatistík ČSOB vyplýva, že 52 % klientov s hypotékou má stredoškoské vzdelanie, 44 % sú ľudia s vysokoškolským diplomom a bývanie vďaka hypotéke si zaobstarali aj klienti bez maturity.

Najviac ľudí s diplomom má hypotéku v Bratislave, stredoškoláci vedú v Banskej Bystrici

Najviac vysokoškolsky vzdelaných klientov (59%) je v hlavnom meste a okolí, naopak najmenej v banskobystrickom regióne, kde dominujú klienti so stredoškolským vzdelaním ukončeným maturitou.

Byty splácame v Bratislave a okolí, rodinné domy v ostatných regiónoch

Zo všetkých predaných hypoték pripadá na financovanie bytu najviac v Bratislave a okolí, až 69%, čo prirodzene vyplýva z charakteru veľkomesta. „Naopak financovanie rodinných domov dominuje najmä v regiónoch Nitra, Poprad a Žilina,“ doplnila Dáša Polláková.

Dom stojí viac

Priemerná výška hypotéky, z ktorej sa financuje byt, je viac ako 40 000 EUR. V prípade pozemku a rodinného domu je o niečo vyššia, na rodinný dom si klienti v priemere berú hypotéku vo výške takmer 45 000 EUR, pri pozemku je to v priemere viac ako 54 000 EUR.

Prvé vlastné bývanie po „30tke“

Pozreli sme sa aj na to, aká je charakteristika nášho klienta s hypotékou, ktorý si zaobstaráva svoje prvé vlastné bývanie. „Klienti, ktorí bývajú s rodičmi, resp. v podnájme a prvýkrát riešia otázku bývania, majú v priemere 31 rokov, ich mesačná splátka je okolo 250 EUR a doba splácania 26 rokov,“ hovorí Dáša Polláková, riaditeľka Odboru Bývanie a mobilita ČSOB.

Prvé bývanie aj vďaka hypotéke pre mladých

Klienti, ktorí si kupujú svoje prvé bývanie, často spĺňajú aj podmienku veku a príjmu na to, aby si mohli vziať hypotekárny úver pre mladých. Až 37% úverov, ktoré sa poskytnú na štartovacie bývanie, pripadá práve na hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých. Klient s týmto typom úveru má priemerne 29 rokov a úver vo výške 38 000 eur.

Odpúšťame 3 mesačné splátky

S hypotékou od ČSOB získajú klienti 3 splátky bez zaplatenia. Každá z odpustených splátok môže byť až do výšky 500 €. S našou hypotékou tak môžu klienti na splátkach ušetriť až 1 500 €, získať výhodnú úrokovú sadzbu, za spracovanie úveru neplatia poplatok a úver im schválime už do 24 hodín.

Úspora klienta s ČSOB hypotékou (príklad):

výška úveru: 85 000 €
úroková sadzba: 4,35%
splatnosť: 20 rokov

Popis zľavy (benefitu)
Úspora
Výpočet
nezaplatenie 3 mesačných splátok
1 500 €
(500€ *3)
zľava 100% z poplatku za spracovanie úveru
680 €
(85000€*0,8%)
bežný účet bez poplatku (v prípade aktívneho klienta) za celú dobu splatnosti úveru
960 €
(4*12*20)
celková úspora klienta
3 140 €

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.