S hypotékou v ČSOB ušetríte

Hypotéku si najčastejšie berú ľudia s ukončeným stredoškolským vzdelaním

Vlastné bývanie si prostredníctvom hypotéky najčastejšie financujú ľudia so stredoškolským vzdelaním ukončeným maturitou. Zo štatistík ČSOB vyplýva, že 52 % klientov s hypotékou má stredoškoské vzdelanie, 44 % sú ľudia s vysokoškolským diplomom a bývanie vďaka hypotéke si zaobstarali aj klienti bez maturity.

Najviac ľudí s diplomom má hypotéku v Bratislave, stredoškoláci vedú v Banskej Bystrici

Najviac vysokoškolsky vzdelaných klientov (59%) je v hlavnom meste a okolí, naopak najmenej v banskobystrickom regióne, kde dominujú klienti so stredoškolským vzdelaním ukončeným maturitou.

Byty splácame v Bratislave a okolí, rodinné domy v ostatných regiónoch

Zo všetkých predaných hypoték pripadá na financovanie bytu najviac v Bratislave a okolí, až 69%, čo prirodzene vyplýva z charakteru veľkomesta. „Naopak financovanie rodinných domov dominuje najmä v regiónoch Nitra, Poprad a Žilina,“ doplnila Dáša Polláková.

Dom stojí viac

Priemerná výška hypotéky, z ktorej sa financuje byt, je viac ako 40 000 EUR. V prípade pozemku a rodinného domu je o niečo vyššia, na rodinný dom si klienti v priemere berú hypotéku vo výške takmer 45 000 EUR, pri pozemku je to v priemere viac ako 54 000 EUR.

Prvé vlastné bývanie po „30tke“

Pozreli sme sa aj na to, aká je charakteristika nášho klienta s hypotékou, ktorý si zaobstaráva svoje prvé vlastné bývanie. „Klienti, ktorí bývajú s rodičmi, resp. v podnájme a prvýkrát riešia otázku bývania, majú v priemere 31 rokov, ich mesačná splátka je okolo 250 EUR a doba splácania 26 rokov,“ hovorí Dáša Polláková, riaditeľka Odboru Bývanie a mobilita ČSOB.

Prvé bývanie aj vďaka hypotéke pre mladých

Klienti, ktorí si kupujú svoje prvé bývanie, často spĺňajú aj podmienku veku a príjmu na to, aby si mohli vziať hypotekárny úver pre mladých. Až 37% úverov, ktoré sa poskytnú na štartovacie bývanie, pripadá práve na hypotéku so štátnym príspevkom pre mladých. Klient s týmto typom úveru má priemerne 29 rokov a úver vo výške 38 000 eur.

Odpúšťame 3 mesačné splátky

S hypotékou od ČSOB získajú klienti 3 splátky bez zaplatenia. Každá z odpustených splátok môže byť až do výšky 500 €. S našou hypotékou tak môžu klienti na splátkach ušetriť až 1 500 €, získať výhodnú úrokovú sadzbu, za spracovanie úveru neplatia poplatok a úver im schválime už do 24 hodín.

Úspora klienta s ČSOB hypotékou (príklad):

výška úveru: 85 000 €
úroková sadzba: 4,35%
splatnosť: 20 rokov

Popis zľavy (benefitu)
Úspora
Výpočet
nezaplatenie 3 mesačných splátok
1 500 €
(500€ *3)
zľava 100% z poplatku za spracovanie úveru
680 €
(85000€*0,8%)
bežný účet bez poplatku (v prípade aktívneho klienta) za celú dobu splatnosti úveru
960 €
(4*12*20)
celková úspora klienta
3 140 €

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu