Starostlivosť o matky a ich deti.

Jednou z priorít slovenskej humanitárnej organizácie Magna Deti v núdzi je aj redukcia materskej úmrtnosti.To dáva šancu na prežitie oveľa vyššiemu počtu ohrozených detí v oblastiach ako je aj Terekeka v Južnom Sudáne. Pre MAGNA pracovníkov je dôležité zabezpečiť dostupnosť ku kvalitnej prenatálnej a pôrodnej starostlivosti a pomocou vyškoleného personálu tiež motivovať ženy k pôrodom v zdravotníckych zariadeniach.
90 percent žien v Južnom Sudáne porodí doma v nevyhovujúcich hygienických podmienkach. Úmrtnosť detí je tu najvyššia na svete. ” hovorí Martin Bandžák – riaditeľ organizácie.

MAGNA poskytuje prenatálnu zdravotnú starostlivosť nielen vo svojich zdravotných zariadeniach, ale zaviedla aj mobilné kliniky pre komunity v odľahlých častiach sveta v kombinácii so systémami referovania pacientov, identifikáciu žien s komplikáciami a ich prevoz v nutných prípadoch do zariadenia či nemocnice, kde môžu dostať zodpovedajúcu starostlivosť.
MAGNA sa zameriava na zdravie žien a redukciu materskej a detskej úmrtnosti vo väčšine svojich projektoch v Keni, Demokratickej republike Kongo, Južnom Sudáne, Nikarague a Kambodži.
Pozrite si reportáž priamo z terénu: https://vimeo.com/50823784
Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.
Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v tomto projekte u operátora Telekom, dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch. Ostatní môžu sledovať informácie na www.magna.sk
Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený. Viac info na : www.magna.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.