McDonald´s znižuje spotrebu energie

Lukáš Hrubý, facility manager McDonald´s, o ochrane životného prostredia, inováciách a potrebe šetrenia energií.

Lukáš Hrubý, facility manager McDonald´s, o ochrane životného prostredia, inováciách a potrebe šetrenia energií.

Značka McDonald´s je všade na svete synonymom rýchleho občerstvenia. Na Slovensku sa s ňou stretávame už 17 rokov. Čo stojí za komerčným úspechom McDonald´s?

Naša spoločnosť momentálne prevádzkuje 27 reštaurácií a pripravujeme výstavbu ďalších. Zákazníci očakávajú dobré jedlo a my sa im snažíme poskytnúť nezabudnuteľný zážitok. Vyrábame produkty z prvotriednych surovín a dodávateľov vyberáme s dôrazom na kvalitu. Celý systém, od pestovania, cez spracovanie, zásobovanie, až po samotnú prípravu finálneho produktu neustále kontrolujeme. Zákazníkom chceme dať vždy pridanú hodnotu. Aj preto je náš personál školený s dôrazom na priateľský servis. Starostlivo vyberáme interiéry, udržujeme čistotu a tým zlepšujeme celkový zážitok zákazníka. Požiadavky našich zákazníkov pozorne počúvame a snažíme sa im vyhovieť.

Váš unikátny franchising systém zahŕňa aj environmentálny program, môžete nám zhrnúť jeho základné princípy?

Základom nášho environmentálneho programu sú princípy trvalej udržateľnosti a footprintu. Dôkladne vyberáme dodávateľov s certifikátmi šetrného pestovania surovín, napr. kávy. Deklarujeme, že pôda určená na pestovanie  nebola získaná vyrubovaním pralesov. Zo získaných prostriedkov prispievame určitou časťou na novú výsadbu stromov, separujeme a recyklujeme odpad. Zároveň sledujeme spotrebu energií a zaviazali sme sa znižovať našu energetickú stopu – footprint.

Aké miesto má v histórii vášho pôsobenia na Slovensku spoločnosť ZSE Energia a ako ste spokojní s dodávkou elektriny od tohto dodávateľa?

Osobne som so spoločnosťou ZSE Energia začal spolupracovať pred 2 rokmi. Cieľom bolo zjednotiť nákup elektriny a prípadne aj plynu pre naše reštaurácie na Slovensku. V rámci tohto cieľa sme oslovili významné spoločnosti na trhu. ZSE Energia sa ukázala ako spoľahlivý partner. Zrealizovali sme výberové konanie, revíziu podmienok odberu elektriny a tým sme naplnili stanovený cieľ – úsporu na spotrebe a nákladoch.

Vaša spoločnosť je známa neustálymi inováciami produktov a služieb, uvažujete v blízkej budúcnosti o zavedení noviniek, ktoré by mohli byť príkladom aj iným firmám?

Novinkou je sprístupnenie aktuálnych informácií našim licenčným partnerom, vedúcim reštaurácií a manažmentu cez internet. Môžu sledovať aktuálnu spotrebu energií a v nadväznosti na zmluvné podmienky je možné predpokladať náklady, či reagovať na počasie, prípadne počet zákazníkov. Ďalej pracujeme na projekte elektromobility. Zaregistrovali sme aktivity ZSE Energia v tejto oblasti, čo vnímame pozitívne najmä z hľadiska možného rozšírenia našej vzájomnej spolupráce v oblasti ekologickej dopravy. V Česku majú naši zákazníci k dispozícii už 2 nabíjacie stanice. V rámci Slovenska sa táto spolupráca ešte len rozbieha. Čo sa týka ďalších inovácií súvisiacich s úsporami energií, naše prevádzky sú osvetlené LED žiarivkami. Znižujeme tak spotrebu elektriny a predlžujeme životnosť svetelných zdrojov.

Od jesene minulého roka poskytuje ZSE Energia svojim zákazníkom novú komoditu - plyn. Aký je váš názor na združenú dodávku oboch komodít?

Z dlhodobého hľadiska určite chceme využiť združenú dodávku elektriny a plynu, z ktorej vyplýva zjednodušenie podmienok, dodávok a tiež administratívy.

Ako ste spokojní so službami a klientskym servisom od ZSE Energia? Čo vám vyhovuje a čo by ste im naopak odporučili zlepšiť?

S prístupom a službami obchodných zástupcov ZSE Energia, ktorí sa o nás starajú som spokojný. Samozrejme, vždy sa nájde priestor na zlepšenie, zrýchlenie, zlacnenie, či modernizáciu. Vďaka dobrému partnerstvu sa nám darí tieto príležitosti identifikovať a aj využiť.

www.zse-energia.sk

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.