McDonald´s znižuje spotrebu energie

Lukáš Hrubý, facility manager McDonald´s, o ochrane životného prostredia, inováciách a potrebe šetrenia energií.

Lukáš Hrubý, facility manager McDonald´s, o ochrane životného prostredia, inováciách a potrebe šetrenia energií.

Značka McDonald´s je všade na svete synonymom rýchleho občerstvenia. Na Slovensku sa s ňou stretávame už 17 rokov. Čo stojí za komerčným úspechom McDonald´s?

Naša spoločnosť momentálne prevádzkuje 27 reštaurácií a pripravujeme výstavbu ďalších. Zákazníci očakávajú dobré jedlo a my sa im snažíme poskytnúť nezabudnuteľný zážitok. Vyrábame produkty z prvotriednych surovín a dodávateľov vyberáme s dôrazom na kvalitu. Celý systém, od pestovania, cez spracovanie, zásobovanie, až po samotnú prípravu finálneho produktu neustále kontrolujeme. Zákazníkom chceme dať vždy pridanú hodnotu. Aj preto je náš personál školený s dôrazom na priateľský servis. Starostlivo vyberáme interiéry, udržujeme čistotu a tým zlepšujeme celkový zážitok zákazníka. Požiadavky našich zákazníkov pozorne počúvame a snažíme sa im vyhovieť.

Váš unikátny franchising systém zahŕňa aj environmentálny program, môžete nám zhrnúť jeho základné princípy?

Základom nášho environmentálneho programu sú princípy trvalej udržateľnosti a footprintu. Dôkladne vyberáme dodávateľov s certifikátmi šetrného pestovania surovín, napr. kávy. Deklarujeme, že pôda určená na pestovanie  nebola získaná vyrubovaním pralesov. Zo získaných prostriedkov prispievame určitou časťou na novú výsadbu stromov, separujeme a recyklujeme odpad. Zároveň sledujeme spotrebu energií a zaviazali sme sa znižovať našu energetickú stopu – footprint.

Aké miesto má v histórii vášho pôsobenia na Slovensku spoločnosť ZSE Energia a ako ste spokojní s dodávkou elektriny od tohto dodávateľa?

Osobne som so spoločnosťou ZSE Energia začal spolupracovať pred 2 rokmi. Cieľom bolo zjednotiť nákup elektriny a prípadne aj plynu pre naše reštaurácie na Slovensku. V rámci tohto cieľa sme oslovili významné spoločnosti na trhu. ZSE Energia sa ukázala ako spoľahlivý partner. Zrealizovali sme výberové konanie, revíziu podmienok odberu elektriny a tým sme naplnili stanovený cieľ – úsporu na spotrebe a nákladoch.

Vaša spoločnosť je známa neustálymi inováciami produktov a služieb, uvažujete v blízkej budúcnosti o zavedení noviniek, ktoré by mohli byť príkladom aj iným firmám?

Novinkou je sprístupnenie aktuálnych informácií našim licenčným partnerom, vedúcim reštaurácií a manažmentu cez internet. Môžu sledovať aktuálnu spotrebu energií a v nadväznosti na zmluvné podmienky je možné predpokladať náklady, či reagovať na počasie, prípadne počet zákazníkov. Ďalej pracujeme na projekte elektromobility. Zaregistrovali sme aktivity ZSE Energia v tejto oblasti, čo vnímame pozitívne najmä z hľadiska možného rozšírenia našej vzájomnej spolupráce v oblasti ekologickej dopravy. V Česku majú naši zákazníci k dispozícii už 2 nabíjacie stanice. V rámci Slovenska sa táto spolupráca ešte len rozbieha. Čo sa týka ďalších inovácií súvisiacich s úsporami energií, naše prevádzky sú osvetlené LED žiarivkami. Znižujeme tak spotrebu elektriny a predlžujeme životnosť svetelných zdrojov.

Od jesene minulého roka poskytuje ZSE Energia svojim zákazníkom novú komoditu - plyn. Aký je váš názor na združenú dodávku oboch komodít?

Z dlhodobého hľadiska určite chceme využiť združenú dodávku elektriny a plynu, z ktorej vyplýva zjednodušenie podmienok, dodávok a tiež administratívy.

Ako ste spokojní so službami a klientskym servisom od ZSE Energia? Čo vám vyhovuje a čo by ste im naopak odporučili zlepšiť?

S prístupom a službami obchodných zástupcov ZSE Energia, ktorí sa o nás starajú som spokojný. Samozrejme, vždy sa nájde priestor na zlepšenie, zrýchlenie, zlacnenie, či modernizáciu. Vďaka dobrému partnerstvu sa nám darí tieto príležitosti identifikovať a aj využiť.

www.zse-energia.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.