Vyhrajte šampanské Jamesa Bonda

Už ste niekedy popíjali šampanské Jamesa Bonda? Teraz je tá pravá chvíľa.

Už ste niekedy popíjali šampanské Jamesa Bonda? Teraz je tá pravá chvíľa. Bollinger a James Bond oslavujú 50 rokov spolupráce. Pri tejto príležitosti si nenechajte ujsť bondovku Skyfall a vyhrať luxusný darčekový set týchto luxusných bubliniek.

Asi najznámejšou spoluprácou značky Bollinger  je dodávanie vína na všetky filmy o anglickom tajnom agentovi Jamesovi Bondovi. Už v prvých sériach filmu, keď si hlavnú úlohu šarmantného a neodolateľného Bonda zahral Sean Connery, Bollinger venoval režisérovi a produkcií filmu niekoľko fliaš vínu La Grande Anné ročník 1958, ktoré sa objavilo aj v niektorých snímkach a James Bond si s ním pripíja pri svojích návštevách v luxusných baroch. Ako roky plynuli tak aj takzvané "Bondovky" sa stávali čoraz obľúbenejšie a ich filmové premiéri čoraz veľkolepejšie.

24. októbra mala premiéru už 23 séria filmu James Bond - Skyfall a už po štvrtý krát v ňom hrá blonďák s modrými očami Daniel Craig. Na svetovú premiéru tohto filmu si vinárska spoločnosť Bollinger pripravila netradičný darček pre milovníkov kvalitného šampanského a dobrých filmov , limitovanú edíciu Bollinger Gun Silencer, ktorá zobrazuje tlmič na  zbrani a vo vnútornej časti je schovaná fľaša Bollinger - špeciálna edícia vína z ročníka 2002, ktoré mnohí vínni znalci hodnotia za jedno z najlepších v novodobej histórií Champagne. Takto vyrobeného vína s obalom v tvare tlmiču zbrane sa vyrobilo len niekoľko tisíc kusov.

SÚŤAŽ

Eshop vino.sme.sk v spolupráci so značkou Bollinger Vám teraz prináša jedinečnú možnosť získať limitovanú edíciu Bollinger Gun Silencer vrátane fľaše vína Bollinger. Stačí odpovedať na našu otázku a zaradíme vás do žrebovania o tento štýlový darčekový set v hodnote 138 €.

Súťažná otázka: Koľko rokov spolupráce oslavuje Bollinger a James Bond?

Email so správnou odpoveďou zašlite na sutaz@corner.sk do 5.11.2012.

Celé portfólio vín značky Bollinger ako aj daľších 1 500 druhov vína si môžete zakúpiť online na www.vino.sme.sk

Šampanské len zo Champagne

Oblasť nachádzajúca sa na juhozápad od hlavného mesta Francúzska, je opisovaná mnohými umelcami ako raj na zemi. Pôda je tu vápencová a sčasti sprašová, čo sú ideálne podmienky na pestovanie hlavne bielych odrôd vína. Centrum vinárstva v oblasti sú tri mestečká a to Reims, Epernay a najmenšieno kvalitou asi najuznávanejšieAy. Vinohrady si delia tri hlavné klasifikácie a to Champagne AOC, Champagne Premier Cru a Champagne Grand Cru. Posledná menovaná je najvzácnejšia a len máloktoré vinárstvo vlastní vinice v tejto kategórií.

História Bollingeru

Začiatok výroby sa datuje od roku 1823, keď sa Athanase Hennequin vrátil zo spojených štátov ako vojak bojujúci vo vojne o nezávislosť  Ameriky. Jeden z jeho francúzskych kamarátov Jaques Bollinger, sa rozhodol, že bude svojmu kolegovi z vojny pomáhať vo vinárstve. Časom sa stal vlastníkom vinárstva a pomenoval pivnicu po svojom mene. Súčasným majiteľom a prezidentom vinárstva je Jeróme Philipon , vďaka ktorému sa značka z roka na rok zväčšuje a stáva sa symbolom kvality za dobrú cenu.

Jedinečnosť výroby

Jedinečnosť značke dodáva jeho spôsob výroby, ktorý sa troška odlišuje od konkurencie a robí ho tak uznávaným. V oblasti Champagne sa produkujú vína tradičnou metódou champagnoise,  ktorá spočíva v tom že víno ešte raz prekváša vo fľaši, po dobu deviatich mesiacov spolu s kvasinkami a tak nastáva proces druhotnej fermentácie. Narozdiel od toho u značky Bollingerprvotné víno zreje niekoľko mesiacov v barikových sudoch, ktoré si firma vyrába a vypaľuje sama. Takto hotové víno sa nafľašuje a nechá sa vyzrievať v pivniciach. Ďalším dôležitým faktorom výrobyje takzvané miešanie vín, čiže Assemblage. Vinár má pri ňom na starosti aby víno bolo každým rokom rovnakej kvality a pri výrobe sa spolieha na rôzne vína vyrobené z viacerých viníc.Vo vinárstve sa zamerali na výrobu piatich rôznych kolekcií vína, ktoré reprezentujú ich štýl a klasickú produkciu. Tie najvyššie rady ako sú Bollinger R.D. a Vielle Vignes sa i dnes podávajú v Buckhingemskom paláci, kde kráľovská rodina víta svojich hostí pohárikom tohto jedinečného nápoja.

Prevádzkovateľom internetového obchodu www.vino.sme.sk a zároveň predávajúcim je spoločnosť CORNER s. r. o.

Prihláste sa a vložte PR článok

ZVOLEN: Zvolenčania myslia na zabezpečenie svojich domovov

Pri vlastnom bývaní je dôležité najskôr si ho ochrániť a až potom investovať do zariadenia.

Detské zúbky sú veda

Vedeli ste, že so starostlivosťou o detské zúbky treba začať už v tehotenstve, alebo dokonca ešte predtým?

Zľava 3000 € na 3-izbové byty v Jarabinkách

Známy ružinovský projekt Jarabinky prichádza s jedinečnou zľavou 3000 € na vybrané 3-izbové byty.

Aký vplyv by mal konflikt v Kórei na vaše investície?

Patríte k tým, ktorých znervózňuje hrozba konfliktu medzi USA a Severnou Kóreou?