Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Poznáme 7 finalistov súťaže ReŠtart Slovensko

Transparentné informovanie verejnosti o súdnictve, čierna listina neprijateľných zmluvných podmienok, vizualizácia tokov verejných financií na úrovni samosprávy, mobilná aplikácia na lokalizáciu ...

Transparentné informovanie verejnosti o súdnictve, čierna listina neprijateľných zmluvných podmienok, vizualizácia tokov verejných financií na úrovni samosprávy, mobilná aplikácia na lokalizáciu bezohľadných vodičov, elektronická anketa hodnotenia na vysokých školách, prepájanie ľudí z rôznych oblastí pri realizácii konkrétnych projektov, mobilná aplikácia na sprostredkovanie vzájomnej pomoci a výmeny. Týmto témam sa venujú projekty siedmych finalistov súťaže ReŠtart Slovensko.

Do súťaže bolo celkovo prihlásených 37 nápadov ako zlepšiť  Slovensko, ktoré spolu získali vyše 2000 hlasov verejnosti. Do užšieho výberu postúpilo 20 ideí, ktoré získali najviac hlasov.

Odborná komisia zložená zo zástupcov mimovládnych organizácií, IT firiem, ale aj odborníkov na komunikáciu posudzovala predovšetkým realizovateľnosť predložených ideí,  ich využiteľnosť  širokou verejnosťou  či ich následnú rozšíriteľnosť.

Súťaž teraz vstupuje do druhej fázy, kedy sa na víkendovom hackathone v progresívnom priestore na Stanici Žilina-Záriečie stretnú tímy zložené z predkladateľov nápadov a programátorov, ktorí budú pracovať na technickej realizácii projektov.

Súťaž vyvrcholí koncom novembra na spoločenskom podujatí, účastníci ktorého hlasovaním vyberú 3 víťazné projekty. Víťazi získajú finančný príspevok vo výške 5-tisíc eur na to, aby projekty ďalej rozpracovali a dostali medzi ľudí.

„Zároveň v spolupráci s darcovským portálom www.ludialudom.sk pripravujeme pre súťažiacich možnosť uchádzať sa o podporu verejnosti na vlastnej podstránke, ktorú spustíme 12. novembra. Súťažiaci, ktorí získajú najviac príspevkov dostanú od spoločnosti SK-NIC matching vo výške 5-tisíc, 3-tisíc a 2-tisíc eur. Naším cieľom je podporiť čo najviac online riešení, ktoré naštartujú spoločenskú zmenu,“ hovorí Milica Danková z Centra pre filantropiu, ktoré ReŠtart Slovensko zastrešuje.

Projekty finalistov nájdte na stránke www.restartslovensko.sk

Projekt realizuje nezisková organizácia Centrum pre filantropiu a TechSoup Global.

Projekt finančne podporili: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, U.S. Embassy Bratislava,  Nadácia ESET, SK-NIC, a.s.

30.10.2012, Centrum pre filantropiu, n.o.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .