Poznáme 7 finalistov súťaže ReŠtart Slovensko

Transparentné informovanie verejnosti o súdnictve, čierna listina neprijateľných zmluvných podmienok, vizualizácia tokov verejných financií na úrovni samosprávy, mobilná aplikácia na lokalizáciu ...

Transparentné informovanie verejnosti o súdnictve, čierna listina neprijateľných zmluvných podmienok, vizualizácia tokov verejných financií na úrovni samosprávy, mobilná aplikácia na lokalizáciu bezohľadných vodičov, elektronická anketa hodnotenia na vysokých školách, prepájanie ľudí z rôznych oblastí pri realizácii konkrétnych projektov, mobilná aplikácia na sprostredkovanie vzájomnej pomoci a výmeny. Týmto témam sa venujú projekty siedmych finalistov súťaže ReŠtart Slovensko.

Do súťaže bolo celkovo prihlásených 37 nápadov ako zlepšiť  Slovensko, ktoré spolu získali vyše 2000 hlasov verejnosti. Do užšieho výberu postúpilo 20 ideí, ktoré získali najviac hlasov.

Odborná komisia zložená zo zástupcov mimovládnych organizácií, IT firiem, ale aj odborníkov na komunikáciu posudzovala predovšetkým realizovateľnosť predložených ideí,  ich využiteľnosť  širokou verejnosťou  či ich následnú rozšíriteľnosť.

Súťaž teraz vstupuje do druhej fázy, kedy sa na víkendovom hackathone v progresívnom priestore na Stanici Žilina-Záriečie stretnú tímy zložené z predkladateľov nápadov a programátorov, ktorí budú pracovať na technickej realizácii projektov.

Súťaž vyvrcholí koncom novembra na spoločenskom podujatí, účastníci ktorého hlasovaním vyberú 3 víťazné projekty. Víťazi získajú finančný príspevok vo výške 5-tisíc eur na to, aby projekty ďalej rozpracovali a dostali medzi ľudí.

„Zároveň v spolupráci s darcovským portálom www.ludialudom.sk pripravujeme pre súťažiacich možnosť uchádzať sa o podporu verejnosti na vlastnej podstránke, ktorú spustíme 12. novembra. Súťažiaci, ktorí získajú najviac príspevkov dostanú od spoločnosti SK-NIC matching vo výške 5-tisíc, 3-tisíc a 2-tisíc eur. Naším cieľom je podporiť čo najviac online riešení, ktoré naštartujú spoločenskú zmenu,“ hovorí Milica Danková z Centra pre filantropiu, ktoré ReŠtart Slovensko zastrešuje.

Projekty finalistov nájdte na stránke www.restartslovensko.sk

Projekt realizuje nezisková organizácia Centrum pre filantropiu a TechSoup Global.

Projekt finančne podporili: Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, U.S. Embassy Bratislava,  Nadácia ESET, SK-NIC, a.s.

30.10.2012, Centrum pre filantropiu, n.o.

Prihláste sa a vložte PR článok

FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky

Tešiť sa na neho môžete už tento víkend - prebehne v piatok 22. a v sobotu 23. septembra 2017.

Slávnostná imatrikulácia SvF STU v Bratislave

Slávnostným aktom sa začal nový akademický rok 2017/2018 pre študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Unverzita vyTVORená nápadmi študentov!

Študenti Stavebnej fakulty STU v Bratislave sa rozhodli vylepšiť svoju školu.

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.