Sporiť začíname v tridsiatke

Odkladať na investície či horšie časy si začíname v tridsiatke. Vyplýva to zo štatistík ČSOB, podľa ktorých si sporiaci účet otvárajú tridsiatnici a intenzívne sporia do veku 39 rokov. Sporia viac ženy ako muži. V rámci Svetového dňa sporenia, ktorý pripadá na 31. október, sme sa pozreli aj na ďalšie zaujímavosti.

Na sporiace účty si najväčšiu sumu odkladajú Bratislavčania

Priemerná suma, ktorú si mesačne ukladáme na sporiaci účet je 77 EUR. "Najvyšší priemerný mesačný vklad je v Bratislave, naopak najnižší v Banskej Bystrici," hovorí Dana Škublová, riaditeľka odboru Sporenie a investície ČSOB. Sporiace účty si klienti najčastejšie otvárajú v stredu. "Odporúčaná suma, ktorú by si mal klient odkladať na sporiaci účet, je desať percent z platu, pričom minimálny jednorazový mesačný vklad v ČSOB je 15 EUR," vysvetľuje Dana Škublová.

Na termínovaných vkladoch začíname sporiť v päťdesiatke

Termínované vklady zase najčastejšie využívajú klienti po päťdesiatke. Najviac ich je vo vekovej hranici 50 až 69 rokov, pričom medzi najobľúbenejšie viazanosti patrí 12 až 36-mesačný termínovaný vklad. „Najnižší priemerný vklad je v Poprade, najvyšší zase v Bratislave, rozdiel medzi spomínanými dvoma regiónmi je tridsať percent," dopĺňa Dana Škublová.

Pohľad analytika ČSOB Marka Gábriša

Slováci šetria, ale nie sú, samozrejme, jediní, ktorí myslia na zadné kolieska. Miera úspor v druhom štvrťroku dosiahla 11,2 %, teda toľko sme v priemere odkladali zo svojho hrubého disponibilného príjmu. To bola podobná miera ako napríklad v Českej republike (11,3 %). O niečo viac si odložili naši susedia v Rakúsku (15,6 %). Najviac však zo zatiaľ zverejnených krajín odkladali domácnosti v Holandsku (cca 25 %), Švédsku (23,2 %) a Francúzsku (22,9 %).
Slováci si najviac odkladajú v poslednom štvrťroku, kedy sa ich miera úspor v posledných troch rokoch (2009 – 2011) pohybuje okolo 18 % - 21 %.

Sporiaci účet s EXTRA úročením

Je účet, na ktorý si klient môže finančné prostriedky pravidelne vkladať, alebo posielať z iného účtu napríklad aj formou trvalého príkazu už od 15 EUR mesačne. Na Sporiaci účet s EXTRA úročením od ČSOB je pritom možné vkladať peniaze až do výšky 200 000 EUR za mesiac.
Výhodnejšiu úrokovú sadzbu 1,6 % p.a. dostanú pravidelní sporitelia, ktorí využívajú svoj bežný účet v ČSOB aktívne.
Medzi ďalšie výhody patrí aj jeho bezplatné založenie a vedenie. Navyše nie je limitovaný žiadnym minimálnym, či maximálnym zostatkom. Peniaze, vrátane úrokov, ktoré sú pripisované mesačne, sú chránené Fondom ochrany vkladov.
Ak si nasporené peniaze potrebuje klient vybrať, dostane sa k nim veľmi jednoducho. Po zadaní výpovede na určenú sumu a vypršaní sedemdňovej výpovednej lehoty ich môže začať využívať okamžite.
Viac informácií nájdete na http://www.csob.sk/o-nas/dolezite-informacie/viac-noviniek/sporiaci-ucet-extra-ma-stale-vyhodny-urok

Nakombinujte si lepšie zhodnotenie!

Ak má klient voľné finančné prostriedky a chce ich čo najvýhodnejšie zhodnotiť, ponúkame možnosť na optimálne rozloženie peňazí a získanie výnimočnej úrokovej sadzby na termínovanom vklade.
Klient môže získať atraktívny úrok 2,6 % p.a. na 18-mesačnom termínovanom vklade. Stačí, ak polovicu peňazí investuje do investičného produktu (vybrané podielové fondy alebo životné poistenie) a druhú polovicu do termínovaného vkladu.

Ponuku si môže klient nakombinovať aj s Investičným stavebným sporením. Kombinácia 24-mesačného termínovaného vkladu a Investičného stavebného sporenia prinesie mnoho výhod:
každý rok štátnu prémiu až do 66,39 €, až 3 štátne prémie po 24 mesiacoch, zhodnotenie vkladov 2 % ročne na stavebnom sporení, možnosť vložiť na stavebné sporenie jednorazovú sumu od 2 000 €, čím vám odpadnú starosti s každoročným vkladom, po 24 mesiacoch môžete po účelovom zdokladovaní vybrať celú zhodnotenú sumu aj so štátnymi prémiami bez poplatku .
    Viac informácií nájdete na http://www.csob.sk/o-nas/dolezite-informacie/viac-noviniek/nakombinujte-si-lepsie-zhodnotenie

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.