Očkovanie dokáže dieťaťu zachrániť holý život.

Je odhadované, že približne 2 milióny ľudí zomrú každý rok na choroby, ktorým mohlo byť zabránené sériou vakcín odporúčaných všetkým deťom Svetovou zdravotníckou organizáciou. Využitie očkovania je jedným z cenovo najefektívnejších zásahov vo verejnom zdravotníctve.

V súčasnosti medzi tieto choroby, ktoré priamo ohrozujú životy detí v krízových oblastiach sveta patrí napr. tetanus, čierny kašeľ, hepatitída B, osýpky, obrna či rotavírus a iné.
V krajinách, kde pokrytie očkovaním je všeobecne nízke, sa slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) snaží ponúkať rutinné očkovanie všetkým deťom do 5 rokov ako súčasť základného zdravotného programu. Tímy MAGNA pracovníkov sa pravidelne podieľajú na očkovacích programoch veľkého rozsahu a snažia sa zvýšiť povedomie komunity o výhodách očkovania. Miesta pre očkovanie sú zväčša zriadená v častiach, kde sa komunita stretáva. Typická očkovacie kampaň trvá medzi dvoma až tromi týždňami a môže dosiahnuť na stovky tisíc ľudí.
Práve aktuálne sme sa podielali na očkovacej kampani v Južnom Sudáne, v oblasti Terekeka, kedy v štyroch imunizačných staniciach 20 pracovníkov zaočkovalo v priebehu pár dní vyše 1.600 detí a žien. V oblasti Terekeka, v deviatich nami podporovaných zdravotných centrách zabezpečujeme očkovanie aj na dennej báze.” hovorí MAGNA operačná riaditeľka Denisa Augustínová.
Pozrite si reportáž priamo z terénu : http://vimeo.com/51133965

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.
Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržia prispievatelia buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžu sledovať projekty
prostredníctvom webových stránok www.magna.sk či facebookovej stránky.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený. Viac info na : www.magna.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.