Peklo na cestách už začalo

Najväčším postrachom Dušičiek sú vodiči bez zákonnej poistky. Tých je na Slovensku cez 170 tisíc.

BRATISLAVA. Enormný nárast premávky už od dnešného rána, znížená viditeľnosť v skorších večerných hodinách, množstvo chodcov na krajniciach ciest, a k tomu zväčša v tmavom oblečení. Práve to sú riziká, ktoré číhajú na slovenských vodičov počas blížiacich sa Dušičiek. „Vodiči by preto mali venovať riadeniu mimoriadnu pozornosť najmä na neosvetlených úsekoch nielen v najbližšom okolí cintorínov, ale v obciach ako takých,” povedal Marek Michlík, hovorca online poisťovne Genertel. Podľa policajných štatistík dochádza v zimnom období na polovici kritických úsekov slovenských ciest k dopravným nehodám hlavne medzi 16. až 20. hodinou. Buďte preto maximálne ostražití.

Čert nikdy nespí, na Dušičky o to viac

Aj keď celková nehodovosť na Slovensku v poslednom období klesá, Dušičky na pohode našim policajtom určite nepridajú. Počet nehôd sa počas najbližších dní zákonite zvýši, štatistika jednoducho nepustí. Prípadný stret vozidla s chodcom máva spravidla tragické následky. Ak je známy vinník nehody, čo je ten „lepší“ prípad, náklady spojené s liečbou sú hradené z povinného zmluvného poistenia auta.

Postrachom ciest sú autá bez poistky

Naozajstnou smolou pre oboch účastníkov nehody je, ak vodič nemá uzatvorené tzv. „PZP-čko“ na svoje auto. Nezodpovední vodiči jazdiaci bez zákonnej poistky sa naozaj zahrávajú so svojim osudom. Liečba následkov zranenia totiž môže dosiahnuť stotisíce eur. A škody sú od nepoistených vodičov následne vymáhané. Hazardérov bez zákonnej poistky jazdí na Slovensku viac ako 170 tisíc, čo je viac ako 7% z takmer 2,5 mil. registrovaných áut. „Želajme si, aby pri chodcoch stáli počas Dušičiek všetci svätí a nemali to šťastie prísť do kontaktu s takýmito ľahkovážnymi vodičmi,“ upozorňuje M. Michlík z Genertelu.

Posledná šanca je dnes

Poisťovňa Genertel apeluje na vodičov bez poistky, aby tento stav nebrali na ľahkú váhu. Je pre nich určite jednoduchšie a aj lacnejšie nechať si svoje auto poistiť, ako riešiť neopísateľné komplikácie v prípade nehody nepoisteného auta. Hovorca Genertelu má pre nich riešenie: „Vodiči, a nielen tí nezodpovední, môžu napríklad využiť aktuálnu kampaň našej poisťovne. V nej poskytujeme PZP na 3 mesiace zadarmo. Akcia však končí dnes, tak by sa mali poponáhľať.” Informácie o končiacich zľavách na PZP v Generteli nájdete tu.

Zodpovední šoféri platia menej

Ak to aj nestihnete, nič sa nedeje. V Genertel.sk priebežne pripravujú rôzne zvýhodnenia a pre väčšinu vodičov poskytujú nižšie ceny ako je štandard na trhu. V tejto online poisťovni platí, že zelenú a nízke ceny majú hlavne zodpovední a skúsení šoféri jazdiaci bez nehôd.

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.