Znečistená voda prináša smrť tisíckam detí.

Každý šiesty človek na našej planéte sa k pitnej vode nedostane a svoj smäd je nútený zahasiť znečistenou vodou. Mnohí, kvôli nej denne prekonávajú aj 3 hodinové vzdialenosti.

Každý šiesty človek na našej planéte sa k pitnej vode nedostane a svoj smäd je nútený zahasiť znečistenou vodou. Mnohí, kvôli nej denne prekonávajú aj 3 hodinové vzdialenosti - deti preto často nechodia do školy, dospelí do práce.Preto ak by sme mali merať bohatstvo a šťastie dostupnosťou k pitnej vode – tak patríme k tým šťastným a bohatým. Pitná voda v rozvinutých krajinách a jej denná spotreba sa šplhá k neuveriteľným 200 litrom na jedného človeka (v Dubaji napríklad až na 500L). Zatiaľ čo v rozvojových krajinách je to 20 a menej litrov na človeka na deň.

Odhaduje sa, že až 80 % všetkých ochorení je spôsobených znečistenou vodou a zlou sanitárnou situáciou. Kvôli chorobám zo znečistenej vody zomiera v krízových oblastiach sveta každých 15 sekúnd jedno dieťa, čo je takmer 6000 detí denne!

Slovenská humanitárna organizácia Magna deti v Núdzi (MAGNA) pomáha riešiť problémy s pitnou a čistou vodou v krajinách, kde pôsobí a kde sa s týmto problémom stretne, zabezpečuje prístup k čistej vode výkopom studní. V humanitárnych katastrofách MAGNA zabezpečuje pre ľudí pitnú vodu distribúciou tabliet na dezinfekciu vody.

“Počas humanitárnej intervencie po cyklóne Nargis v Barme (Mjanmarsko) sme v Irawaddy delte distribuovali 400.000 tabliet na dezinfekciu vody, ktoré zabezpečili pitnú vodu pre tisíce obetí prírodnej katastrofy.” hovorí Martin Bandžák, riaditeľ MAGNA a koordinátor aktivít humanitárnej intervencie po cyklóne Nargis v Barme.

Pozrite si reportáž priamo z terénu : http://vimeo.com/51634951

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.
Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržíte buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžete sledovať naše projekty prostredníctvom webových stránok magna.sk či facebookovej stránky.
Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený.
Viac info na : www.magna.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu