Ohrozené deti je možné zachrániť!

Chudoba, nedostatok potravy a pitnej vody, nedostatočný či žiadny prístup k zdravotnej starostlivosti spôsobujú, že deti v krízových oblastiach sveta sa musia potýkať a bojovať často o holý život.

Chudoba, nedostatok potravy a pitnej vody, nedostatočný či žiadny prístup k zdravotnej starostlivosti spôsobujú, že deti v krízových oblastiach sveta sa musia potýkať a bojovať o život pri takých ochoreniach ako sú rôzne respiračné infekcie, zápaly pľúc, hnačky, malária, tuberkulóza či cholera.
Pre nás sú to často liečiteľné a život neohrozujúce choroby, avšak len hnačkové ochorenia v rozvojových krajinách zabíjajú denne viac ako 4000 detí!
Nakazené komáre prenášajú maláriu, ktorá každoročne zabije viac ako milión ľudí - 80% z nich je v Afrike.
Zdravotnú pomoc pre takto ohrozených detských pacientov a ich rodiny poskytuje humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi. Okrem toho distribuuje tehotným a deťom do 5 rokov trvanlivé siete na lôžka ošetrené insekticídmi, všade tam kde je to nutné - Južný Sudán, Keňa alebo Demokratická Republika Kongo. MAGNA pracovníci radia ľuďom, ako tieto siete - dôležitý prostriedok proti malárii – používať.
Taktiež MAGNA poskytuje prevenciu a zdravotnú starostlivosť deťom ohrozeným spomínanými hnačkovými ochoreniami, turbekolózou, cholerou či akútnym zápalom pľúc, ktorý v rozvojových krajinách ročne zabije až 2 milióny detí mladších ako 5 rokov!

Táto akútna infekcia sa stala ochorením, na ktoré zomiera v chudobných častiach sveta najviac detí. Hlavným dôvodom je nedostupnosť potrebnej a vyhovujúcej lekárskej starostlivosti či nevedomosť a neodhadnutie akútnosti situácie. Spojenie týchto aspektov často v spojení s podvýživou znamená pre dieťa zbytočnú smrť! My sa snažíme takýmto tragickým koncom predchádzať.” hovorí Martin Bandžák - riaditeľ organizácie Magna Deti v núdzi.

Pozrite si reportáž priamo z terénu : http://vimeo.com/52143977

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.
Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.
Aktuálne informácie o prebiehajúcich projektoch, ktoré sú realizované aj z vyzbieraných finačných prostriedkov cez SMS obdržíte buď cez informačnú SMS (záleží na konkrétnom operátorovi) alebo môžete sledovať naše projekty prostredníctvom webových stránok magna.sk či facebookovej stránky facebook.com/magnadetivnudzi.

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený.
Viac info na : magna.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Slovenské mestá môžu využiť eurofondy na zelené strechy

Na ochranu pred horúčavami môžu mestá získať eurofondy, výzva je stále platná, termín uzávierky ďalšieho kola je 29. september.

Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať

Zvažujete prechod od spaľovacieho motora k elektrickému? Toto by ste mali predtým vedieť.

Program obnovy chodníkov v Starom Meste schválený

M. Borguľa predložil uznesenie s návrhom Programu obnovy chodníkov na území Starého Mesta. Uznesenie bolo zastupiteľstvom prijaté.

Stavebná fakulta STU získala certifikát EUR-ACE

Zväz slovenských vedeckých spoločností udelil štyrom fakultám dvoch slovenských univerzít prvé certifikáty EUR-ACE.