Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Otvorenie Maltského konzulátu v Slovenskej republike

Bratislava 9. novembra (TASR-OTS) - Vo štvrtok 8. novembra 2012 bol v Bratislave oficiálne otvorený Konzulát Maltskej republiky v Slovenskej republike. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na základe konzulského patentu vydaného maltskou stranou vystavilo dňa 6. augusta 2012 exequatur honorárnemu konzulovi Martinovi Hantabálovi. Konzulárna oblasť novootvoreného konzulátu je celé územie Slovenskej republiky. Konzulát má sídlo v Bratislave na ulici Palisády 33 a už niekoľko týždňov poskytuje služby občanom Slovenska i Malty.

Malta nemá priame diplomatické zastúpenie na Slovensku a všetky bilaterálne záležitosti boli dosiaľ pokrývané z Veľvyslanectva Maltskej republiky vo Viedni.

„I keď Viedeň a Bratislava sú od seba vzdialené iba niekoľko kilometrov, nový konzulát bude poskytovať služby priamo v tomto živom a dynamicky sa rozvíjajúcom meste, pričom našim hlavným cieľom je zvýšiť povedomie občanov Slovenska o Malte a tiež zjednodušiť vzájomnú interakciu medzi dvoma krajinami, a to hlavne v oblasti obchodu, kultúry, vzdelávania a turizmu“, vyjadril sa Martin Hantabál v príhovore počas slávnostného otvorenia konzulátu.

Konzulát Maltskej republiky v Bratislave spoluotváral mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Maltskej republiky Jeho Excelencia Colin Scicluna a pozvanie na slávnostné otvorenie konzulátu prijali veľvyslanci a členovia diplomatických misií pôsobiacich v Slovenskej republike, konzulárni pracovníci a honorárni konzuli ako aj zástupcovia vlády SR, vybraných ministerstiev, zástupcovia obchodných komôr, významné osobnosti z oblasti profesných organizácií ako i zástupcovia podnikateľského sektoru.

lt jk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Pandémia spomaľuje inovácie. Spoločnosti šetria

Podniková mobilita rieši základné potreby firmy aj to, akým spôsobom bude spravovať dopravnú politiku i politiku vozového parku.

Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov

K svojim 10. narodeninám dostal aj darček: až 3 ocenenia zo 14. ročníka ASB Gala.

Milan Murcko pri preberaní ceny verejnosti

Pomáhajte čítaním

Kúpou predplatného SME.sk podporíte projekt OMAMA.