Otvorenie Maltského konzulátu v Slovenskej republike

Bratislava 9. novembra (TASR-OTS) - Vo štvrtok 8. novembra 2012 bol v Bratislave oficiálne otvorený Konzulát Maltskej republiky v Slovenskej republike. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na základe konzulského patentu vydaného maltskou stranou vystavilo dňa 6. augusta 2012 exequatur honorárnemu konzulovi Martinovi Hantabálovi. Konzulárna oblasť novootvoreného konzulátu je celé územie Slovenskej republiky. Konzulát má sídlo v Bratislave na ulici Palisády 33 a už niekoľko týždňov poskytuje služby občanom Slovenska i Malty.

Malta nemá priame diplomatické zastúpenie na Slovensku a všetky bilaterálne záležitosti boli dosiaľ pokrývané z Veľvyslanectva Maltskej republiky vo Viedni.

„I keď Viedeň a Bratislava sú od seba vzdialené iba niekoľko kilometrov, nový konzulát bude poskytovať služby priamo v tomto živom a dynamicky sa rozvíjajúcom meste, pričom našim hlavným cieľom je zvýšiť povedomie občanov Slovenska o Malte a tiež zjednodušiť vzájomnú interakciu medzi dvoma krajinami, a to hlavne v oblasti obchodu, kultúry, vzdelávania a turizmu“, vyjadril sa Martin Hantabál v príhovore počas slávnostného otvorenia konzulátu.

Konzulát Maltskej republiky v Bratislave spoluotváral mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Maltskej republiky Jeho Excelencia Colin Scicluna a pozvanie na slávnostné otvorenie konzulátu prijali veľvyslanci a členovia diplomatických misií pôsobiacich v Slovenskej republike, konzulárni pracovníci a honorárni konzuli ako aj zástupcovia vlády SR, vybraných ministerstiev, zástupcovia obchodných komôr, významné osobnosti z oblasti profesných organizácií ako i zástupcovia podnikateľského sektoru.

lt jk

Prihláste sa a vložte PR článok

Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku

Zanzibar, ostrov tyrkysovej a priezračnej vody, bieleho piesku a skvelého jedla

Intímna hygiena – celoročná záležitosť

Letné horúčavy, kúpanie, hudobné festivaly, cestovanie – to sú nám známe situácie.

Rastie nám pokrivená generácia?

Zhrbené hlavy nad mobilmi či tabletmi niekoľko hodín denne. Čo hovorí odborník

Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji

Projekty na rozvoj cestovného ruchu majú šancu získať prostriedky od Pivovaru Šariš, ktorý patrí do spoločnosti Pivovary Topvar.