Na Vianoce míňame viac

Blížiace sa vianočné sviatky každoročne prevetrajú peňaženku a v decembri míňame viac. Klienti v tomto období výrazne častejšie používajú kreditnú kartu. Nárast v porovnaní s ostatnými mesiacmi je viac ako o tretinu.

December – najsilnejší mesiac v roku

December sa v počte transakcií v porovnaní so susednými mesiacmi výrazne líši. Nárast ich objemu je v porovnaní s novembrom o 35 % vyšší. „V decembri minulého roka bola priemerná suma vo výške 314 €, ktorú klienti minule prostredníctvom kreditnej karty, naopak v novembri to bolo 232 €,“ hovorí Martin Gazárek, riaditeľ Divízie spotrebného financovania ČSOB.

Kreditné karty používajú častejšie muži

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 € a najčastejšie sa ňou platí v Bratislave. „Klasickým užívateľom kreditnej karty je mladý človek vo veku 30 až 49 rokov, najmladší klient má 18 a najstarší 74 rokov,“ vysvetľuje Martin Gazárek.

Míňame najviac na nákupy

Kreditné karty sa podľa údajov ČSOB najčastejšie používajú v supermarketoch a na nákupy oblečenia. „Evidujeme platby aj na čerpacích staniciach, v hoteloch, leteckých spoločnostiach, či platby za prenájom áut,“ dopĺňa Martin Gazárek.
Najviac míňame prostredníctvom kreditnej karty na Slovensku a v okolitých štátoch, ale aj v USA či vo Veľkej Británii.

Výhodné nákupy s kreditnou kartou od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB ponúka až 45-dňové bezúročné obdobie, ktoré sa vzťahuje aj na výbery z bankomatov, prevody hotovosti, dobitie kreditu mobilného operátora či cestovné poistenie.

Klient môže využiť aj službu cash back (výber hotovosti pri platbe u obchodníka) a platiť kartou bez poplatku doma, v zahraničí či na internete. Môže si vybrať aj vlastný dizajn karty a zmeniť si PIN podľa seba.

Jedinečné benefity ku kreditnej karte od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB poskytuje svojím držiteľom na zakúpený tovar predĺženú záruku a poistenie ochrany tohto tovaru. Benefity sú automaticky jej súčasťou navyše úplne zadarmo.

Predĺžená záruka klientom automaticky predĺži zákonom stanovenú záručnú lehotu na tovar o 1 rok a poistenie ochrany nákupu poistí tovar na obdobie 6 mesiacov od zakúpenia.

Najbezpečnejšie platby pre karty na internete

ČSOB ako prvá banka na Slovensku prináša najbezpečnejšie karty pre platby na internete. Jedinečnosť spočíva v službe Zabezpečená internetová platba, ktorú si klient môže zadarmo aktivovať k svojej platobnej karte.
Pri platbe na internete sa využíva bezpečnostný 3-D Secure protokol. Každá transakcia sa u obchodníka, ktorý podporuje túto službu, overuje jednorazovým SMS kódom, ktorý ČSOB zašle klientovi na mobilný telefón.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.