Na Vianoce míňame viac

Blížiace sa vianočné sviatky každoročne prevetrajú peňaženku a v decembri míňame viac. Klienti v tomto období výrazne častejšie používajú kreditnú kartu. Nárast v porovnaní s ostatnými mesiacmi je viac ako o tretinu.

December – najsilnejší mesiac v roku

December sa v počte transakcií v porovnaní so susednými mesiacmi výrazne líši. Nárast ich objemu je v porovnaní s novembrom o 35 % vyšší. „V decembri minulého roka bola priemerná suma vo výške 314 €, ktorú klienti minule prostredníctvom kreditnej karty, naopak v novembri to bolo 232 €,“ hovorí Martin Gazárek, riaditeľ Divízie spotrebného financovania ČSOB.

Kreditné karty používajú častejšie muži

V používaní kreditných kariet vedú muži nad ženami. Priemerná transakcia uskutočnená kreditnou kartou je vo výške 50 € a najčastejšie sa ňou platí v Bratislave. „Klasickým užívateľom kreditnej karty je mladý človek vo veku 30 až 49 rokov, najmladší klient má 18 a najstarší 74 rokov,“ vysvetľuje Martin Gazárek.

Míňame najviac na nákupy

Kreditné karty sa podľa údajov ČSOB najčastejšie používajú v supermarketoch a na nákupy oblečenia. „Evidujeme platby aj na čerpacích staniciach, v hoteloch, leteckých spoločnostiach, či platby za prenájom áut,“ dopĺňa Martin Gazárek.
Najviac míňame prostredníctvom kreditnej karty na Slovensku a v okolitých štátoch, ale aj v USA či vo Veľkej Británii.

Výhodné nákupy s kreditnou kartou od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB ponúka až 45-dňové bezúročné obdobie, ktoré sa vzťahuje aj na výbery z bankomatov, prevody hotovosti, dobitie kreditu mobilného operátora či cestovné poistenie.

Klient môže využiť aj službu cash back (výber hotovosti pri platbe u obchodníka) a platiť kartou bez poplatku doma, v zahraničí či na internete. Môže si vybrať aj vlastný dizajn karty a zmeniť si PIN podľa seba.

Jedinečné benefity ku kreditnej karte od ČSOB

Kreditná karta od ČSOB poskytuje svojím držiteľom na zakúpený tovar predĺženú záruku a poistenie ochrany tohto tovaru. Benefity sú automaticky jej súčasťou navyše úplne zadarmo.

Predĺžená záruka klientom automaticky predĺži zákonom stanovenú záručnú lehotu na tovar o 1 rok a poistenie ochrany nákupu poistí tovar na obdobie 6 mesiacov od zakúpenia.

Najbezpečnejšie platby pre karty na internete

ČSOB ako prvá banka na Slovensku prináša najbezpečnejšie karty pre platby na internete. Jedinečnosť spočíva v službe Zabezpečená internetová platba, ktorú si klient môže zadarmo aktivovať k svojej platobnej karte.
Pri platbe na internete sa využíva bezpečnostný 3-D Secure protokol. Každá transakcia sa u obchodníka, ktorý podporuje túto službu, overuje jednorazovým SMS kódom, ktorý ČSOB zašle klientovi na mobilný telefón.

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.