Štyri šikovné rady ako si vybrať povinné zmluvné poistenie

Ak chcete ušetriť s rozvahou, poistite sa online cez poistenie.sme.sk.

Koniec roka je obdobím, keď si mnohí motoristi uzatvárajú povinné zmluvné poistenie (PZP) s platnosťou od 1. januára. Pre nich, ale aj pre ostatných záujemcov o cenovo výhodné PZP, má poistenie.sme.sk niekoľko rád a odporúčaní.

Vyberte si dostatočné poistné krytie

PZP je zákonné poistenie, ktoré kryje škody spôsobené vedením vozidla tretej strane na majetku alebo zdraví. Klienti preto často vyhľadávajú poistenie s najnižšou cenou. Okrem ceny si však treba všímať aj rozsah poistného krytia. V ostatných rokoch sa aj na Slovensku zvyšujú finančné nároky pri škodách z PZP, napríklad pri ušlom zisku, doživotnej rente a podobne. V takýchto prípadoch nemusia zákonom stanovené minimálne limity poistného krytia stačiť. Preto Union poisťovňa, ktorá je aj prevádzkovateľom služby poistenie.sme.sk, ponúka klientom na výber až z troch balíkov s rôznymi limitmi poistného krytia.

Zvážte, či potrebujete asistenčné služby

Asistenčné služby môžu byť veľmi užitočné pri dopravnej nehode alebo poruche poisteného vozidla. Štandardne sú preto súčasťou povinného zmluvného poistenia. Nie všetci klienti však asistenčné služby skutočne využívajú. Mnohí zasa majú uzatvorené havarijné poistenie, ktorého súčasťou sú tiež asistenčné služby. Preto služba poistenie.sme.sk prevádzkovaná Union poisťovňou ponúka balík PZP Basic, ktorý asistenčné služby neobsahuje.

pzp už od 62 € / rok

Ak chcete ušetriť, poistite sa online

Pri PZP, rovnako ako pri iných druhoch poistenia, často platí, že najlacnejšie si poistenie uzatvoríte cez internet priamo na stránke poisťovne. Je to spôsobené najmä tým, že poistenie si uzatvára samotný klient, zmluva a dokumenty sú v elektronickej podobe a ide o predaj, keď poisťovňa neplatí províziu sprostredkovateľovi. Aj preto Union poisťovňa ponúka klientom, ktorí sa rozhodnú uzavrieť si PZP na poistenie.sme.sk alebo na jej domácej webstránke, exkluzívnu online zľavu, vďaka čomu získajú povinné zmluvné poistenie lacnejšie v priemere o 10%.

Pýtajte si všetky zľavy na ktoré máte nárok

Cena poistenia môže byť ešte nižšia, ak klient získa dodatočnú zľavu. Často je ňou odmena za vernosť. Ak ste existujúcim klientom Union poisťovne alebo poistencom Union zdravotnej poisťovne, máte nárok na klientskú zľavu 5%. Prečo ju nevyužiť?

Ak máte záujem dozvedieť sa viac o poistení vozidiel alebo si rovno chcete nezáväzne vypočítať, koľko by vás poistenie vášho auta stálo, kliknite na poistenie.sme.sk

O prevádzkovateľovi služby:

Union poisťovňa, a.s. na slovenskom trhu pôsobí od roku 1992 a ponúkajúca okrem cestovného poistenia, poistenia majetku, povinného zmluvného poistenia aj životné poistenie a doplnkové zdravotné poistenie. Union poisťovňa, a.s. ako prvá umožnila klientom platiť za poistenie online; v roku 2007 na Slovensko priniesla SMS poistenie, ktoré si môžu klienti pohodlne uzatvoriť už aj cez mobilné aplikácie. Jej sesterskou spoločnosťou je Union zdravotná poisťovňa a preto aj jej poistenci majú nárok na atraktívne zľavy napr. pri cestovnom či povinnom zmluvnom poistení. Union poisťovňa, a.s. je členom silnej medzinárodnej skupiny Achmea, a preto kladie veľký dôraz na transparentnosť, etiku a poskytovanie nadštandardných služieb pre klientov.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.

Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať

​​​​​​​Rozhovor s nezávislou kandidátkou na primátorku mesta Košice, Alenou Bašistovou.