Každého pacienta treba riešiť individuálne

Na prvý pohľad sa zdá, že ortopedicko-protetické pomôcky sa týkajú len malej skupiny ľudí. Ale skutočne len na prvý pohľad. Takmer v každej rodine sa nájde dieťa s plochými nohami, niektorý člen si zlomí ruku či narazí koleno pri lyžovačke. To všetko sú potencionálni pacienti Ortopra plus. Pobočku ambulancie nájdete v Trenčíne vo Vojenskej poliklinike na Partizánskej 3731.

"Riešime od najjednoduchších  problémov, ako sú napríklad ortopedické vložky do topánok na mieru, až po vážne posttraumatické či diabetické amputácie končatín, " hovorí Hanuš Hlivka, protetik a konateľ firmy Ortopro plus.

Záber ortopedicko-protetickej firmy je široký, vyrábajú bandáže, korzety, brušné, bedrové pásy, fixačné ortézy - od tých najjednoduchší až po najzložitejšie a samozrejme tiež protézy končatín. Prvé posúdenie stavu urobí ortopéd a s odporúčaním od neho, respektíve s výmenným poukazom príde na proteticko-ortopedické pracovisko. Tu sa mu individuálne venujú odborníci v protetike.

"Našim hlavným cieľom je zlepšiť kvalitu života. Najmä detskí pacienti nie vždy chápu napríklad, prečo musia nosiť korzet či ortopedické topánky, avšak včasné riešenie problému znamená veľa pre ich ďalší vývoj." Našťastie dnes sú už tieto pomôcky esteticky oveľa prijateľnejšie ako kedysi. Výber na mieru zhotovovaných detských topánok s individuálnou ortopedickou vložkou je široký a porovnateľný s ponukou v obchodoch. Výrobcovia laminátov, z ktorých sa zhotovujú niektoré pomôcky, dokonca ponúkajú aj verzie s detskými motívmi.

"Špeciálnou skupinou sú ľudia v produktívnom veku, ktorí v dôsledku úrazu alebo choroby prišli o časť, niekedy aj celú končatinu," hovorí Hlivka. "Je dôležité ich vrátiť do života, podľa a možnosti čo najplnohodnotnejšieho. Máme pacientov, ktorí fungujú úplne stopercentne, ako ľudia bez hendikepu. Práve pre týchto prinášame aj nové technológie, vysoko estetické protézy zo silikónu. Tieto nadštandardné pomôcky podliehajú osobitnému schváleniu poisťovňou. Hanuš Hlivka s kolegami pripravuje špeciálne centrum, ktoré sa bude prioritne venovať protézam zo silikónu. "Pre nás je však dôležitý každý pacient, a jeho konkrétny problém, či už je to niekto kto potrebuje korzet alebo len vložky do topánok."

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu